lluvia ligera
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
14°

Els directius es triaran per elecció entre els assembleistes

El projecte de decret canvia substancialment el funcionament dels òrgans de govern de les federacions. En aquest sentit, el president perd potestat, mentre que guanyen protagonisme els assembleistes.

A l'article 30 del decret, i aquesta és la principal novetat respecte de la normativa vigent, estableix que «tots els estaments i totes les illes estaran representats a la junta directiva». Aquesta canvi és substancial, ja que fins ara eren moltes les federacions que no tenien representants a tots els estaments o totes les illes a la seva directiva.

L'article 35 regula les juntes o delegacions insulars. «Les juntes insulars es consideraran en tot cas com a delegacions de la Federació Balear, estaran sotmeses a la seva tutela i disciplina, i no gaudiran de personalitat jurídica pròpia o diferent de la federació corresponent, i els seus membres seran elegits per votació entre tots els federats de cada illa», diu textualment el projecte de decret. El canvi és molt important, tota vegada que fins ara els delegats insulars podien ser escollits directament pel president de la Federació. Si la nova normativa redactada per la Direcció General d'Esports és aprovada es podria donar la circumstància que el màxim responsable d'una delegació insular no fos una persona de la confiança del president de la Federació.

Una altra gran novetat del decret fa referència a la junta directiva. Fins ara, els membres de la junta eren elegits pel president. Segons el nou decret, «els membres de la junta directiva, exceptuant el secretari i el tresorer, que seran lliurement designats pel president, seran elegits cada quatre anys, coincidint amb els anys dels Jocs Olímpics d'estiu, mitjançant sufragi lliure, igual, directe i secret; d'entre els membres de l'Assemblea General, per majoria de vots, i així mateix, mitjançant la presentació i acceptació prèvies de les diferents candidatures». Aquesta elecció de membres de la junta directiva, just entre assembleistes, es farà també amb el sistema de llistes obertes i s'elegirà cada un dels càrrecs separadament.

El nou decret manté, tal com fa el vigent, que els candidats a l'assemblea no poden ocupar càrrecs polítics lligats a l'esport. Així mateix, sobre el règim econòmic i administratiu, no canvia pràcticament res, ni tampoc es preveuen variacions en el tractament que rep la Unió de Federacions de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.