algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Sí, sí, sí, la Copa ja és aquí

Gairebé 10.000 persones ompliren la plaça de les Tortuges per acollir el trofeu i aclamar els ídols

57540
L'autobús del Mallorca arribà amb una hora de retard, però ningú no es mogué del lloc per celebrar la Copa amb els jugadors. | Joan Torres


Hi havia molta fam de títol. Hi havia molta fam de Copa. El mallorquinisme es va llançar ahir a la plaça de les Tortugues per celebrar el trofeu més important de la seva història. Ningú no hi va voler faltar i la plaça de Joan Carles I -precisament- va quedar desbordada per la «marea vermella»: va quedar gent al passeig del Born, a Jaume III i al carrer Unió.

Els herois d'Elx es varen fer esperar molt, però els ànims no varen decaure. Estava prevista la seva arribada per a minuts abans de les 20 i l'autobús descobert amb jugadors, cos tècnic i alguns directius arribaren pocs minuts abans de les 21, pocs minuts abans que Samuel Etoo, el gran absent de la celebració, començàs a jugar la final de la Copa de les Confederacions -encara que va ser suplent.

Els aficionats, però, no oblidaren que el camerunès és un dels màxims culpables d'aquest gran èxit i corejaren el seu nom en més d'una ocasió, tant abans de l'arribada dels jugadors vermellencs, com quan els protagonistes ja eren sobre la tarima.

L'espera va estar amenitzada per molta música i un speaker que animà els seguidors contínuament i amb càntics, cançonetes i l'himne del Mallorca, a més d'una recitada conjunta de l'alineació que ahir va aconseguir el títol més important de la història del club a l'estadi Martínez Valero d'Elx.

Els jugadors varen fer un petit recorregut pels carrers de Palma, des d'on ja varen ser aclamats per alguns aficionats. L'autocar que transportava els components de la plantilla mallorquinista entrà a Palma pel passeig Marítim i pujà per l'avigunda Argentina. El bany multitudinari d'eufòria, però, arribaria en entrar a l'avinguda de Jaume III.

Després de la llarga i calorosa espera, les gairebé 10.000 persones que s'aplegaren a les Tortugues per celebrar el títol esclataren d'eufòria quan l'autobús arribà, provinent de Jaume III. El vehicle vermell entrà triomfal, amb fanfàrria romana de fons i cridant: «Campions, campions!». L'afició es contagià d'aquest crit i poc després foren els propis seguidors qui encomanaren una altra consigna als jugadors: «Sí, sí, sí, la Copa ja és aquí!».

Tots els jugadors duien una samarreta especial on, en comptes del nom de cada integrant de la plantilla, apareixia la paraula: «Campions». Albert Riera, més llest que ningú, es va posar la camiseta a l'inrevès i assenyalà la inscripció mentre celebrava el triomf amb la seva afició.

Quan els protagonistes pujaren a la tarima, no faltà el ja més que sobat «We are the champions» de Queen i el confeti. Aquí arriba l'única decepció del vespre: tanta estona esperant per tan poc; els seguidors vermellencs només varen veure la Copa un quart d'hora.

La veritable estrella sobre l'escenari va ser un eufòric Gregorio Manzano. L'entrenador del Mallorca establí un diàleg amb el públic, que estava igual d'eufòric que ell: «Hola, hola! Sou feliços? Qui és el campió?». El de Jaén conclogué amb un consigna en mallorquí: «Visca el Mallorca!».

L'altre moment destacable de la curta estança dels jugadors a la plaça de les Tortugues va ser quan el públic va corejar: «Rifle, quédate!». Pandiani va respondre: «He passat coses bones i coses no tan bones aquesta temporada, però vull agrair tot el suport que he rebut durant l'any. La pròxima Copa que durem aquí serà la Supercopa».

També va tenir el seu petit moment de glòria el president, Mateu Alemany, que mirava l'escena des de l'autobús i fou ovacionat a petició de l'speaker. Tot i que l'orador va demanar al president que abandonàs l'autobús de dos pisos i pujàs a la tarima, Alemany no va voler protagonisme i va quedar on era, això sí, agraint l'aplaudiment del públic.

Els manacorins Albert Riera i Miquel Àngel Nadal també varen pronunciar unes quantes paraules -més aviat poques- a la seva afició, dedicant-los el trofeu. «Aquesta Copa és per vosaltres», coincidiren a dir el migcampista i el defensa vermellencs, fent embogir l'afició.

La festa continuarà avui dilluns amb l'ofrena de la Copa del Rei a les institucions públiques. A les 20 hores està previst que la batlessa, Catalina Cirer, rebi la comitiva mallorquinista a Cort. Cirer, com a bona mallorquinista, va anar ahir a la plaça Joan Carles I per celebrar amb tota la resta de l'afició aquest èxit tan esperat. Una hora després de la recepció a Cort, el nou president de les Illes Balears, Jaume Matas, farà el mateix al Consolat de la Mar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.