cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

La premsa es rendeix als peus d'Etoo

Tots els diaris, sense excepció, el destaquen en les seves portades i/o titulars sobre la final de dissabte


No cal repetir aquí que els mitjans de comunicació, quan veuen les coses des de lluny, es fixen sempre en allò que més enlluerna i pràcticament obliden la resta. El mateix ha passat amb aquesta final de la Copa del Rei. Tots els diaris estatals han destacat una figura i li han dedicat gairebé totes les seves línies: Samuel Etoo, l'heroi de la final d'Elx.

Les portades dels diaris madrilenys són prou explícites: «Rei Etoo», figura al diari Marca, i «La Copa d'Etoo», assegura l'As. Mundo Deportivo no és tan generós amb aquesta final i dedica gran part de la seva portada a l'actualitat del Barça. Ara bé, varen fer una edició especial per a les Balears amb el següent titular: «Sa Copa és nostra».

L'actitud del Diari As és madridista; un fet sorprenent si pensam que la final la varen disputar el Recreativo i el Mallorca. La crònica de Tomàs Guasch es titula: «Galàctic Samuel», emprant aquell adjectiu tan gastat que es refereix als jugadors del Reial Madrid. Per acabar-ho d'adobar, el diari madrileny titula a dues columnes: «El Madrid podria recuperar Etoo per 7,5 milions».

Aquesta darrera dada és rebatuda pel diari Marca: «El Madrid no té opció de compra sobre Etoo». La solució a l'enigma és que els blancs percebran una determinada quantitat pel traspàs del camerunès. Tornant a la final, el redactor de Marca Roberto Palomar titula «Etoo va arrasar el Recre», destaca que «el Mallorca va ser millor» i qualifica l'actuació de l'àrbitre, Iturralde González, de «decisiva» i «encertada». Més endavant, el rotatiu publica que la primera Copa del Mallorca ha tingut «sabor camerunès».

A la premsa generalista, com és normal, la final va tenir molt menys ressò. Al diari barceloní La Vanguardia, el tema no apareix en portada i la secció d'Esports s'obre amb la victòria de Sete Gibernau a Assen. Quatre pàgines després trobam una simple crònica on apareix el mateix protagonista que a les altres: «Etoo entrega la Copa del Mallorca».

El Periódico de Catalunya es va portar molt millor, potser perquè el seu director d'Esports, Emilio Pérez de Rozas, viu a Palma. Apareix fotografia dels jugadors a portada sobre el titular: «El Mallorca fa història». Pérez de Rozas titula la sev crònica amb un titular desconcertant: «Mallorca reial». Després d'uns segons de reflexió, descobrim que no es refereix al Reial Madrid, com feien Marca i As, sinó al caràcter reial de la Copa.

En el diari El País es torna a destacar la figura de l'internacional camerunès: «Etoo posa Mallorca a brindar. La velocitat del davanter i la seva societat màgica amb Ibagaza acaben amb el Recreativo i donen al seu equip la Copa del Rei». Segons la crònica de José Miguélez, hi va haver tres protagonistes a la gran final del Martínez Valero: «Un poc Riera, molt més Ibagaza i especialment Etoo».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.