cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

El periodisme recorda Gabriel Genovart

Els companys de professió en destaquen la dedicació a «Diari de Balears» i la bonhomia del seu caràcter

J.C./J.S.Palma.
Gabriel Genovart era molt conegut dins l'àmbit periodístic de les Illes Balears des que començà a col·laborar amb la revista La Semana Deportiva. Els seus companys de professió el recorden amb afecte i els que varen compartir amb ell el dia a dia d'un diari reconeixen que la seva personalitat provocava un munt d'anècdotes que ara queden com a principal record del seu sentit de l'humor.

El periodista Biel Sampo assegura que Genovart «estimava eDiari de Balears amb bojeria, no fallava mai». I és cert. Cada dia, de dilluns a diumenge, acudí a la redacció, hi hagués o no columna l'endemà. Sampol és una de les darreres persones que el va veure, divendres a mitjan dematí, i ho explica d'aquesta manera: «El vaig veure sobre les 11. Estava en una cadira de rodes amb els ulls clucs. Volíem dur-lo a Son Llàtzer el mateix dia». «Alguna vegada m'havia dit que ja no arribaria als 87 anys, ell ja ho sabia», afegí.

Genovart va establir una relació molt intensa amb molts de clubs de la Part Forana, però n'hi havia un que sortia per sobre de la resta. El S'Horta, actualment a Primera Regional, va omplir moltes línies de la seva columna diària. Rafel Roig, expresident del club, parla de Genovart com una «persona fantàstica».

«Gràcies a la seva columna, molts pobles s'han donat a conèixer», diu Roig, que subratlla de la personalitat del periodista la seva decisió per publicar tot allò que convenia: «Escrivia el que ell pensava, tant per bé com per mal».

La carrera periodística de Biel Genovart ha transcorregut principalment aBaleares i al posterior Diari de Balears. Javier Jiménez, que actualment forma part de la redacció de Successos del diari Ultima Hora, recorda les moltíssimes anècdotes que es generaven dia a dia al voltant de la figura del periodista de Sant Llorenç des Cardassar. «Li encantaven les bromes i cada dia rèiem molt amb ell», explica Jiménez, que reconeix que se'l trobarà molt a faltar dins el Palau de la Premsa, seu dels periòdics del Grup Serra.

També des de la redacció d'UH Kiko Mestre afirma que Gabriel Genovart era una persona «molt estimada» dins el Grup. «Jo vaig començar amb ell fent cròniques de futbol i record que tenia molt clara la teoria d'aquest esport. Es notava que tenia molta experiència i dominava molt la seva feina», afirma Mestre, segons el qual: «En tenia prou amb dues cridades de telèfon per muntar la seva columna», conclogué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.