Els de Pesic es feren seu el primer punt de la final davant el Pamesa

FC BARCELONA: Rodríguez (2), De la Fuente (2), Bodiroga (11), Fucka (12), Dueñas (-) -cinc inicial-, Femerling (11), Navarro (16), Jasikevicius (22).
PAMESA: Rodilla (13), Paraíso (10), Luengo (7), Oberto (22), Tomasevic (8) -cinc inicial-, Kammerichs (-), Hopkins (8), Montecchia (-) i Liadellis (6).
PARCIALS: 16-16, 16-21, 21-15 i 23-22.
ÀRBITRES: Ramos, Maza i García Ortiz. Eliminaren Femerling i Víctor Luengo.

El FC Barcelona s'endugué el triomf (76-74) en el primer partit de la sèrie final dels play-offs pel títol, disputat ahir davant el Pamesa al Palau. El conjunt de Paco Olmos desaprofità la primera, i pot ser l'única, oportunitat de fer-se seu el factor pista en caure en els darrers segons davant un Barça que s'adormí en el darrer quart i que només despertà quan ho va veure magre. Amb empat a 74, i a tres segons pel final, el base lituà Sarunas Jasikevicius anotà la canasta del primer triomf català en la sèrie final al millor de cinc.

El partit començà amb un quart d'hora de retard pel trancament d'una cistella en els minuts d'escalfament. El blaugrana George Fucka, penjant-se, s'encarregà de fer pujar encara més la tensió al Palau Blaugrana. El partit complí amb totes les expectatives. Els valencians, liderats per un inconmensurable Fabrizzio Oberto, mantingué a ratlla el campió de l'Eurolliga i Copa.

Cap equip no aconseguí un marge superior als deu punts de diferència durant els quaranta minuts. El primer quart acabà amb un empat a setze punts després d'un bon inici dels visitants i una reacció dels locals en els darrers instants, de la mà d'un ahir inspirat Jasikevicius. El segon quart fou clarament per als de Paco Olmos, que marxaren al descans amb un avantatge de cinc punts.

En la represa reaccionà el Barça, que de seguida minvà la diferència i començà a manar en el marcador, però una «pàjara» en el darrer tram del definitiu quart ficà els llevantins dins el partit, amb serioses possibilitats de donar la sorpresa. Però la qualitat d'un equip plagat d'estrelles ho evità.