algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

La sort cau de banda de Henry Llinaritx

El cavall menorquí sortirà amb el número u aquest diumenge en el Gran Premi Nacional


El cavall menorquí Henry Llinaritx ha estat el que ha tingut sort i diumenge partirà amb el número u en el Gran Premi Nacional, la prova més important i tradicional del calendari del trot balear. Així ho va voler l'atzar en el sorteig de dorsals de la gran cita que tingué lloc ahir a l'hipòdrom de Son Pardo. El número 2 recaigué en Hole Mixó, mentre que els dorsals 3 i 4, segons molts els millors, seran els d'Hiper Bowl i Hammer Cat, respectivament. Dos dels favorits a la victòria final, Heliana i Hember Vog, duran el 5 i el 7.

El sorteig va transcórrer amb total normalitat sota la supervisió del director de Son Pardo, Nicolau, Tous i davant d'alguns menadors i propietaris que no es volgueren perdre l'acte. Com cada any, els 16 participants quedaren dividits en dos grups de vuit. Al primer hi eren Hosmorama Mar, Hole Mixó, Hember Vog, Harakiri, Heliana, Hammer Cat, Hiper Bowl i Henry Llinaritx.

Les paperetes amb els seus noms s'introduïren dins vuit bolles petites de plàstic, i aquestes en una urna de vidre. Es col·locaren en un segon recipient vuit bolles més, numerades de l'1 al 8. Hammer Cat va ser el primer nom que sortí i el seu propietari, Jaume Gomila, va ser la mà innocent que tragué el seu número, el 4.

En un segon torn se sortejà la resta dels dorsals, des del 9 fins al 16. Aquest grup era el format per Helen GE, Holli Holic, Henara Negra GS, Hui des Totbo, Hispano Gowan, Havana Volo, Helena Util i Huida Blai, i el número més baix (9) recaigué en Hui des Totbo, que serà menat pel tricampió Biel Pou. Havana Volo, menat per Pilar Estelrich, la primera dona que prendrà part en el GPN, no tingué gaire sort i sortirà amb el dorsal 15, tot i que la menadora no veu malament partir darrere del ràpid Hember Vog.

El Gran Premi Nacional arriba enguany trenta dies més tard del que és habitual. Per tradició, la correguda més prestigiosa i seguida del trot balear es disputa el tercer diumenge de maig, però enguany el famós brot de rinopneumonitis que afectà més d'un centenar d'equins a final del mes d'abril obligà la Conselleria d'Agricultura a prohibir les concentracions de cavalls i, per extensió, les proves de trot. La prohibició s'aixecà la setmana passada i la competició es reprengué a Palma i a Manacor.

Després del sorteig del Gran Premi Nacional, es procedí a repartir els dorsals del Premi Consell de Mallorca, la prova més destacada del matí. El número 1 va ser per a Huella d'Escafí, que serà menat per David Fernández; el 2 en Happy Victory i el 3 en Hugo des Nells. L'únic dorsal ja designat abans del sorteig era el corresponent a Hito, amb el darrer número, el 16.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.