algo de nubes
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 7.61°
16°

El Mallorca ha de renovar o traspassar les seves «perles»

Diversos equips «grans» tantegen Ariel Ibagaza, Àlvaro Novo i Albert Riera, els quals queden ja lliures a finals de la propera temporada

68760
Gregorio Manzano ja ha deixat clar que l'equip necessita nous jugadors.


Al Reial Mallorca li pot agafar el bou si no s'apressura. Cinc jugadors vermellencs -Olaizola encara no ha firmat-, finalitzen contracte amb el club el 30 de juny del present any i onze ho fan la propera temporada. D'aquests darrers, quatre d'aquests jugadors estan a l'agenda de diversos clubs de Primera Divisió per fer-se amb els seus serveis i, per tant, de no traspassar-los o renovar-los enguany, el Reial Mallorca podria perdre una gran oportunitat d'augmentar les seves caixes de cabals.

És el cas de jugadors de gran projecció com són Ariel Ibagaza, Àlvaro Novo -ambdós pretesos per l'Atlètic de Madrid- o Albert Riera -a qui el FC Barcelona el segueix. La naturalesa d'equip venedor que precedeix el Mallorca és coneguda per tots els equips de Primera, que no dubten a mirar cap a les files vermellenques a l'hora de reforçar els seus equips de cara a la propera temporada. La necessitat de l'entitat presidida per Mateu Alemany de vendre, i més en una època en què el futbol viu una de les seves pitjors crisis i està cridat a rebaixar les despeses i, per tant, les fitxes i pretensions dels jugadors, juntament amb la necessitat de renovar-se, fan pressagiar que seran molts els jugadors de l'onze de Gregorio Manzano que enguany abandonaran l'illa. Precisament, el tècnic demanà sàvia nova a l'equip de la propera temporada com a condició per renovar per un any més.

El club, per la seva banda, assegura que no vol malvendre, però la realitat és que en el cas de més de la meitat dels seus jugadors, tan sols té l'opció de traspassar-los ara, a no ser que s'asseguri la seva continuïtat i per tant no quedin en llibertat a finals del mes de juny de 2004.

Carlos Domínguez és un dels casos en què el Mallorca ha decidit vendre i les negociacions amb el Sevilla ja estan avançades. Els casos de Riera, Novo, Campano o Vicente, entre d'altres, apunten, emperò, que el Mallorca prefereix renovar abans de desprendre's d'ells per a la propera campanya. Un cas més conflictiu és el d'Ariel Ibagaza, a qui el Mallorca ja li ha ofert la renovació en diverses ocasions sense arribar en ninguna d'elles a cap acord, el que tan sols deixa a l'entitat vermellenca l'opció d'aprofitar l'interès d'algun equip com l'Atlètic de Madrid i traspassar-lo aquest estiu.

Crida també l'atenció el cas d'Albert Riera o Àlvaro Novo, dos jugadors formats a la cantera mallorquinista que semblen continuar els passos de Diego Tristán o Albert Luque, ambdós a les files del Deportivo. En el cas del primer, diversos candidats a la presidència del Barça ja demostraren el seu interès per l'interior manacorí, mentre que l'Atlètic de Madrid ja s'ha informat sobre les condicions del contracte, així com dels seus possibles vicis, del cordovès Àlvaro Novo. A ambdós, els resta només un any de contracte, per la qual cosa, i davant la seva gran projecció, Mateu Alemany s'hauria d'assegurar enguany la seva continuïtat per no perdre l'oportunitat de poder fer negoci en cas de no voler traspassar-los aquest mateix estiu.

També a la llista de diversos «grans» hi figuren els internacionals Samuel Etoo o Leo Franco, part dels drets federatius dels quals cal recordar que el Reial Mallorca cedí a l'empresari mallorquí Bartomeu Cursach com a aval pel préstec milionari que aquest féu al Mallorca a principis de temporada. El porter finalitza el contracte l'any 2006, després d'haver renovat a principis de la present campanya per quatre anys més, mentre que el camerunès està lligat al Mallorca fins l'any 2007.

Deixen de formar part del Mallorca Federico Lussenhoff, Àngel i Walter Pandiani, cedits per un any per Tenerife, Oviedo i Deportivo respectivament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.