algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Matas i Cirer refermen el suport a la candidatura de Palma a la Copa Amèrica

El president electe de la Comunitat i la futura batlessa de Palma viatjaren a Ginebra

El president electe del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, i la futura batlessa de Palma, Catalina Cirer, confirmaren ahir a Ginebra el seu compromís amb la candidatura de Palma com a seu de la Copa Amèrica. Acompanyats del president del Reial Club Nàutic de Palma, Gabriel Barceló, i el delegat del club nautic per a la Copa Amèrica, Jaime Enseñat, les autoritats de Balears, visitaren ahir Ginebra per entrevistar-se amb el director de la Societat Nàutica de Ginebra, Michael Bonnefous.

A la reunió, els quatre representants espanyols expressaren el seu «suport total» a la proposta de Palma com a organitzadora de la pròxima regata, que es durà a terme el 2007. Matas digué que Mallorca «pot garantir una aposta ferma i decidida de totes les institucions locals per optar per aquesta candidatura, com també el suport del govern espanyol».

Davant la pròxima selecció de les ciutats finalistes per acollir la seu de la pròxima edició de la Copa Amèrica «era urgent refermar el suport a aquest esdeveniment de part de les noves autoritats de les Illes Balears», recalcà Matas.

«Esperam que Palma superi l'elecció preliminar», afegí, després de recordar que «oferim el millor camp de regates del món, capacitat comprovada per rebre visitants i condicions excepcionals per a la pràctica de la vela, que probablement no existeixen en cap altre lloc del Mediterrani», declarà.

Segons el president del govern electe és conegut que la Copa Amèrica constitueix un esdeveniment esportiu que «mou una important xifra de negocis» i facilita la creació d'infraestructura nàutica i esportiva «que per una ciutat com Palma tendria un valor molt important». Per la seva part, la batlessa electa, Catalina Cirer, es mostrà satisfeta de la recepció que els oferiren els representants de la Societat Nàutica de Ginebra, com també «esperançada» que Palma sigui elegida entre les ciutats finalistes.

Vuit ciutats aspiren a organitzar la Copa Amèrica 2007, entre les quals hi figuren tres espanyoles: Palma, Barcelona i València. A més, competeixen Elba, Porto Cervo i Nàpols (Itàlia), Marsella (França) i la capital portuguesa, Lisboa. Cirer avançà que si Palma supera aquesta selecció preliminar, equips tècnics suïssos es desplaçaran fins a Mallorca per avaluar sobre el terreny les condicions existents per a la realització de la competició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.