algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 12.82°
18°

El Tour de França, guardonat amb el Príncep d'Astúries als esports

Fomenta l'esforç personal, el treball en equip i l'esperit de superació

El Premi Príncep d'Astúries dels Esports 2003 fou concedit ahir a Oviedo al Tour de França, per simbolitzar des de fa cent anys «tota la grandesa del ciclisme» i per la seva contribució «extraordinàriament rellevant» al perfeccionament, cultiu i difusió de l'esport.

A l'acta del jurat, feta pública ahir pel seu president, l'exciclista Miguel Indurain, es destaca que el Tour de França és un dels esdeveniments esportius més importants del món, i en el aquest s'han consagrat «figures llegendàries que estan en el record de tots».

Segons els membres del jurat, en el Tour s'han encarnat des del seu naixement «els valors més nobles: l'esforç personal, el treball en equip i l'esperit de superació». La candidatura de la ronda ciclista francesa tingué el suport de 19 vots del jurat, mentre que l'exjugador de bàsquet Michael Jordan obtingué tres vots i l'escaquista Gari Kasparov comptà amb el suport de dos membres del jurat a la darrera votació.

La candidatura del Tour de Francia fou presentada per l'ambaixador de França a Espanya, Olivier Schrameck. Un total d'onze candidatures procedents de deu països s'havien presentat al guardó, entre les quals també hi figuraven la selecció espanyola de waterpolo, l'Acadèmia Boliviana de Futbol «Tahuichi Aguilera», el futbolista portuguès Eusebio Ferreira de Silva, el patró del veler de Nova Zelanda Russell Coutts, l'atleta turca Süreyya Ayhan i l'equip eslovac de la Copa Federació de Tennis 2002.

La candidatura del Tour de França, coincidint amb la commemoració del seu centenari, rebé el suport del ciclisme espanyol en un acte que tingué lloc fa tres setmanes a Oviedo, promogut per la Federació Espanyola de Ciclisme, la territorial asturiana i l'organització de la Volta a Astúries.

El director del Tour, Jean-Marie Leblanc, assegurà que rebre el Premi Príncep d'Astúries és«un orgull enorme». Miguel Indurain, cinc vegades guanyador del Tour, es referí a la prova francesa com «una festa esportiva de la qual disfruten els aficionats». L'exciclista segovià Pedro Delgado manifestà que li ha produït una «immensa alegria» el guardó, ja que aquesta prova «forma part» de la meva vida i no sols en l'aspecte esportiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.