algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Proper rècord: estar deu jornades imbatut

El Mallorca intentarà superar davant el Madrid la marca que aconseguí Serra Ferrer la temporada 89/90


Gregorio Manzano ha passat de ser qüestionat a fer història. L'espectacular remuntada del Reial Mallorca a la Lliga ha deixat tothom bocabadat, però encara hi ha rècords importants per batre. Després de les set victòries consecutives, els vermellencs es proposen el repte d'igualar un rècord de Llorenç Serra Ferrer: mantenir la imbatibilitat durant deu jornades.

L'empat enfront del Deportivo va igualar el màxim registre de partits sense perdre durant l'era Héctor Cúper, nou en total. En l'enfrontament de diumenge (19.00 h, Son Moix) davant del Reial Madrid, el repte serà batre la marca històrica de la temporada 89-90, quan Serra Ferrer dirigia els destins del Mallorca: deu partits sense perdre.

La dificultat d'una ratxa no desmereix l'altra. És a dir, que els rivals que va tenir Serra Ferrer fa tretze temporades eren de categoria semblant: la majoria de mitjan taula i dos de potents. Serra es va haver d'enfrontar amb el Reial Madrid i amb el Futbol Club Barcelona, i a més ho va fer de manera consecutiva: 0-0 davant del Madrid i 1-0 davant del Barça, tots dos al Lluís Sitjar.

El darrer partit d'aquella ratxa va ser amb l'Atlètic de Madrid, també a l'estadi des Fortí, on els dos equips empataren a zero. El Mallorca actual també ha tingut un rival de màxim nivell en aquesta trajectòria: el Deportivo. Si el bon moment continua, el Reial Madrid també entrarà a la llista, com en aquella ocasió.

Més coincidències: la ratxa del Mallorca 89/90 es produir a principi de temporada, igual que l'actual. Si en aquella ocasió va ser entre les jonades 2a i 11a, enguany s'està produint a partir de la jornada 4a del campionat, quan el Mallorca derrotà l'Athletic de Bilbao a San Mamés. Els diaris de l'endemà titulaven: Resurrecció a la Catedra, i la resurreció va ser tan certa que Manzano està fulminant tots els rècords.
Les comparacions deixen de tenir parió quan es parla de punts aconseguits. La ratxa de Serra Ferrer es consolidà, principalment, a base d'empats, mentre que la de Manzano ha recollit, més aviat, victòries. L'andalús acumula set triomfs i dos empats, mentre que el pobler encadenà sis empats i quatre victòries. De fet, enguany l'inici de temporada és el millor de la història del conjunt vermellenc, que no havia arribat mai a la jornada 12a amb 23 punts al seu compte -de 36 de possibles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.