algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Demanen tres anys i mig de presó

Boris Becker va començar ahir el seu judici per evasió d'imposts

La Fiscalia de Munic va demanar ahir tres anys i mig de presó per a l'extennista Boris Becker per presumpta evasió d'imposts. Un pis a Munic, que Becker va adquirir el 1991, sembla la clau de les seves dificultats fiscals que l'han acabat duent davant dels tribunals per respondre a partir d'ahir per evasió d'imposts. «Coneixia el risc que aquella decisió implicava i el vaig assumir del tot. Però no se'm pot acusar de pràctiques criminals, l'única cosa de què se'm pot acusar és haver acceptat el pis», va dir Becker en la seva primera declaració davant del tribunal.

La fiscalia considera que, encara que Boris Becker, que té actualment una casa a Mallorca, va viure oficialment a Mònaco entre el 1991 i el 1993, el seu vertader domicili era a Munic i ocultant aquesta dada va evitar pagar al fisc alemany prop d'1'6 milions d'euros d'imposts (una mica més de 265 milions de pessetes). «M'advertiren que no compràs el pis, però vaig refusar els advertiments. Això va ser una errada i per això ara som aquí», va dir l'extennista. Becker sosté que aquest pis no li servia de domicili, sinó tan sols d'allotjament ocasional i que l'havia moblat de manera «espartana i pobra». Segons l'extennista, l'immoble només tenia un llit i no tenia ni cuina ni refrigerants. «Entre la tardor del 1991 i la del 1993 només vaig anar ocasionalment a Munic», va assegurar.

El campió més jove de la història de Wimbledon afirmà durant el primer dia del procés que les seves dificultats amb el fisc són en bona part responsables que ell s'hagi retirat del tennis: «El tennis és un esport psicològic i t'exigeix que tenguis el cap lliure de preocupacions. Per això vaig deixar de jugar-hi», assenyalà. La jutgessa, Huberta Knoeringer, va desmentir versions de premsa que havien circulat en les setmanes anteriors al judici que asseguraven que s'havia arribat a un acord entre la defensa i la fiscalia perquè l'extennista fos condemnat a una pena menor de presó a canvi d'una confessió.

Segons Knoeringer, si bé hi ha hagut converses sobre el tema, no s'ha arribat a cap acord perquè hi ha massa discrepàncies entre les dues parts sobre el càstig que s'hauria d'imposar a Becker. «No hi ha hagut acord i per tant hem de dur això fins al final», va dir la jutgessa. Els investigadors basen l'acusació contra Becker en cartes, notes i factures de telèfon que demostrarien que l'extennista germànic va residir a Munic durant el període abans esmentat i no al Principat de Mònaco com ell mateix sosté.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.