algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Aprofitar el partit per fer provatures

Espanya i Paraguai, amb baixes, aprofitaran el partit per veure futbolistes poc habituals

Espanya i Paraguai dirimiran avui (21.45/TVE1) el primer partit amistós de la seva història a Logronyo, un banc de proves per ambdós seleccionadors amb propers records mundialistes. Espanyols i paraguaians protagonitzaren durs enfrontaments als darrers Mundials de França 98 i de Corea i Japó 2002. A la primera ocasió, amb el 0-0 de Saint Etiennee sortí beneficiat el conjunt sud-americà, mentre que a Corea, Espanya guanyà (3-1). El partit d'avui es presenta de manera molt diferent, especialment per la trascendència. Malgrat que qualsevol enfrontament, i més d'aquests equips, és important, no hi ha dubte que l'objectiu és menor en aquesta ocasió.

Iñaki Sáez i l'uruguaià Aníbal «Maño» Ruiz, els dos seleccionadors, arribaren al càrrec després de l'adéu de José Antonio Camacho i l'italià Cesare Maldini, i ambdós han començat una nova etapa, de més o manco reconstrucció dels seus equips. Els dos estan invictes en la nova singladura. Pels dos serà el quart partit al capdadavant de les seves seleccions. Sáez començà amb un empat a Hongria i ha encadenat dos triomfs a la fase de classificació per l'Eurocopa de Portugal 2004, i Ruiz inicià amb una victòria a Fortaleza davant un equip del Brasil que festejava el títol mundial i l'adéu de Luiz Felipe Scolari, continuà amb un altre resultat positiu davant Sud-àfrica en el torneig d'Iran, en què cedí el títol davant el conjunt amfitrió.

La casualitat ha fet que en el nou Las Gaunas tampoc hi siguin els seus respectius capitans, Raúl González i José Luis Chilavert. El davanter madridista està de repòs per recuperar-se d'una sobrecàrrega muscular i el porter es troba immers en un litigi amb l'Estrasburg francès. Però, a més, ambdues seleccions tenen altres baixes molt importants, com Juan Carlos Valerón, a l'equip espanyol, i Roque Santa Cruz i José Cardozo, al conjunt paraguaià.

Ruiz alinearà pràcticament als mateixos que amargaren la festa brasilerea amb excepció del davanter del Toluca José Cardozo, i Sáez innovarà perquè vol veure tots els que convocà, per la qual cosa el centre de la defensa estarà ocupat per García Calvo i Juanito Rodríguez; David Albelda serà al centre del camp i Fernando Morientes, de sortida, i Diego Tristán, al llarg del partit, seran els punts clars d'Espanya. El porter Pedro Contreras, després d'una dilatada carrera, trobarà a la fi el premi. Debutarà, i ho farà de titular, mentre que l'esquerrà Joan Capdevila sortirà en el segon temps.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.