algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Gingsjo treu fruit d'una fugida consentida

El sisè lloc aconseguit per Abdon Vich va salvar l'actuació mallorquina de la jornada d'ahir

F. FERNÀNDEZ. Palma.
La d'ahir va ser una jornada per a aventurers. Les carreteres de Calvià varen acollir durant el dematí el VI Trofeu Internacional Palmanova-Magaluf, inclòs en la V Setmana Internacional de Màsters, en la qual els ciclistes mallorquins varen prendre la iniciativa i varen ser els únics dins la delegació espanyola que varen estar a l'alçada d'un perfil exigent. Els Màsters 50 i 60 obriren foc amb una hora de retard i no varen decebre. Un total de 110 ciclistes varen prendre la sortida a Magaluf i, després de diferents escaramusses dins del grup gran, un nodrit nombre de corredors formaren el que pareixia la fugida bona de la jornada, disputada sobre un total de 45 quilòmetres i amb la pujada a Galilea com a gran al·licient.

El suec Bengt Gingsjo va aprofitar les indecisions per saltar i recórrer en solitari el gros de l'etapa, plantant-se tot sol a la línia d'arribada de Palmanova, on va obtenir una còmoda renda de quasi un minut sobre els seus cinc perseguidors, entre els quals hi havia il·lustres de la talla de Johannes Gasper, Joop Ribbers o el belga Daniel Degueldre. Fermín Andrés (C.C. Montuïri-Túnel) no va tenir el seu dia i va finalitzar en el lloc número 23, a 1.38 del guanyador de la jornada. A la cursa per als Màsters 30, 40 i Cicloesportistes, disputada sobre un total de 78.2 quilòmetres, però amb dos passos per Galilea, Toni Vives (A.C. Sineu) i Abdon Vich (C.C. Montuïri-Túnel) varen acaparar un meritori protagonisme.

Quasi 200 ciclistes varen gaudir d'una interessant jornada en la qual la climatologia va acompanyar en tot moment el grup gran. La prova va començar a dedicir-se de veritat a manca de 30 quilòmetres per a la seva conclusió, en el segon pas per Galilea, moment en el qual es va formar un grup en el qual Vich i Vives s'hi varen ficar, tot i que al final varen perdre contacte amb l'atac encapçalat pel posterior guanyador, l'alemany Matias Grummie. Als darrers metres, i amb l'esprint llançat, Grummie s'imposà a la resta de fugits i aconseguí un triomf de prestigi en una prova seguida per un gran nombre d'aficionats, especialment britànics i alemanys. Vich aconseguí pujar al pòdium com a sisè classificat, a més de ser el primer cicloesportista a l'arribada. Finalment, Vives fou onzè i es quedà a les portes del pòdium.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.