nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Costa vol tornar a convocar el Consorci

Fa marxa enrera després d'escoltar els cavallistes i deixa la lototrot en mans del president Antich

Josep Maria Costa sembla haver canviat de parer respecte a la lototrot i aposta per convocar de nou el Consorci del Joc Hípic. El conseller d'Interior escoltà ahir la petició unànime del sector del trot "representat pel president de la Federació Balear, Andreu Artigues, el de l'Astrot, Biel Roca i el dels menadors, Santi Contestí" en una reunió mantinguda a la Conselleria d'Interior i qualificà de «profitosa i positiva» la trobada. Els cavallistes no sol·licitaren res més a Costa que li transmeti al president del Govern "i del Consorci" Francesc Antich, la seva aposta per posar en marxa la Lototrot.

Aquest diari ha pogut saber que la intenció del conseller d'Interior és convocar el Consorci del Joc Hípic, com més aviat millor, com a pas previ per posar en marxa el projecte de la Lototrot. Així, Costa té previst reunir-se amb el president Antich a començaments de la pròxima setmana per tal de fer-li arribar tot el que es va coure a la reunió d'ahir. Posteriorment serà el torn dels cavallistes, els quals ja han sol·licitat audiència al president del Govern balear per recordar-li les promeses del passat envers la Lototrot.

Així ho podien delatar les cares dels tres representants dels cavallistes després de la reunió. Andreu Artigues assegurà que «ara hem d'esperar a reunir-nos de nou amb el president Antich. Nosaltres ja li hem transmès a Costa el parer del món del trot: volem que la lototrot es posi en marxa». El president de la Federació Balear de Trot, el qual no aturà de dedicar mirades còmplices a Roca i a Contestí, afegí que «estam disposats a exhaurir les vies del diàleg, però tot apunta a la mateixa direcció: la de la Lototrot».

No obstant aquest acostament de posicions, els cavallistes han decidit mantenir inalterable la convocatòria de mobilització prevista pel 19 d'octubre en una clara mostra del seu posicionament en aquest assumpte. Ja ho digué Gabriel Roca després de la reunió del sector del trot, dijous vespre a la federació, «la mobilització del 19 d'octubre és el darrer que volem. Entre tots hem d'evitar que es faci però el Govern ha d'assumir els seus compromisos. Volem la Lototrot perquè consideram que és l'única opció que garanteix el finançament del trot de forma definitiva».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.