• Màx: 19°
16°

Alzamora és catorzè en «scratch»

El mallorquí va fallar en una prova guanyada pel suís Marvulli

Miquel Alzamora va decebre ahir a la prova d'scratch del Campionat del Món de Ciclisme en Pista que s'està disputant a la capital danesa, Copenhague, amb el catorzè lloc a la final d'aquesta especialitat. Alzamora, que participava a la darrera final del dia "disputada poc després de la de quilòmetres", no respongué als pronòstics, que asseguraven que podia endur-se una medalla, però finalment no va poder passar del catorzè lloc. El campió d'scratch fou el suís Marco Marvulli, que va obrir el palmarès d'aquesta nova modalitat mundialista, mentre que la plata va anar a parar a mans del britànic Tony Gibb.

Pel que fa a la resta de la jornada, l'equip espanyol va tenir la mateixa sort negativa que el ciclista mallorquí, completant un mal dia per a la selecció estatal. La madrilenya Gemma Pascual fou eliminada a la prova de persecució tres quilòmetres després de finalitzar en catorzena posició les proves classificatòries, amb un temps de 3:46.084, la qual cosa suposava no classificar-se per a la ronda semifinal, disputada ahir horabaixa.

El millor temps fou per a l'holandesa Leontien van Moorsel, amb 3:31.944. Pascual fou molt regular en la seva actuació, ja que sempre va estar en el lloc 14è, marcant un temps de pas d'1:16.488 i 2:30.954. «Si es prepara aquesta prova, s'ha d'estar més a dalt, però la invitació ens arribà molt tard i ens hem centrat en altres objectius», explicà la ciclista madrilenya.

D'altra banda, el quartet espanyol de persecució per equips quatre quilòmetres va quedar fora de la competició en classificar-se en novè lloc. L'equip, format per Sergi Escobar, Asier Maeztu, Cristóbal Forcadell i Guillem Ferrer, no aconseguí passar el tall, ja que va marcar el novè millor temps, per la qual cosa tampoc no entrava a semifinals. El temps dels espanyols fou de 4:11.593, a un segon gairebé de la classificació.