cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

La lototrot és l'exigència dels cavallistes

El conseller d'Interior, Josep Maria Costa, escoltarà avui la petició unànime de tot el sector

Els cavallistes de les Illes Balears ho tenen clar i ahir vespre, a la seu de la Federació Balear de Trot, reiteraren el seu compromís amb la lototrot. Res no volen saber de subvencions, d'almoines del Govern, de compromisos per cinc anys, sinó que mantenen la seva aposta per la lototrot. Avui, Andreu Artigues, president de la Federació Balear de Trot; Santi Contestí, president de l'Associació de Joqueis i Entrenadors; i Gabriel Roca, president de l'Associació de Propietaris i Criadors de cavalls de trot, ho explicaran al conseller d'Interior, Josep Maria Costa.

La Federació, els representants de la totalitat dels hipòdroms de les Illes Balears, amb el suport dels distints clubs hípics, varen decidir per unanimitat no caure en la trampa del conseller. No parlaran de doblers, no aclariran quants diners necessita el trot, sinó que continuaran sol·licitant al Govern que Francesc Antich compleixi la seva paraula i posi en marxa la lototrot. «Per total i absoluta unanimitat exigim al Govern la continuïtat del projecte de la lototrot», assenyalà, contundent, Andreu Artigues. Acte seguit, el propi president de la Federació Balear de Trot deixà oberta de pinta en ample la porta del diàleg.

«Esperam esgotar qualsevol via de diàleg possible», sentencià. Així mateix, els representants dels cavallistes reunits ahir a la Federació Balear de Trot decidiren també mantenir inalterable la convocatòria de mobilització prevista pel 19 d'octubre. D'aquesta forma, els cavallistes deixaven absolutament clar que no hi ha fissures en el col·lectiu. Els representants dels hipòdroms de Menorca, Eivissa i Manacor assenyalaren també la lototrot com la gran sol·lució.

Gabriel Roca, president de l'Associació de propietaris i criadors de cavalls de trot, es mostrà també partidari del diàleg, de la negociació fins al darrer minut, però inflexible a l'hora de sol·licitar al Govern que compleixi amb el seu compromís. «La mobilització de dia 19 d'octubre és el darrer que volem. Entre tots hem d'evitar que es faci, però el Govern ha d'assumir els seus compromisos. Volem la lototrot, perquè consideram que és l'única opció que garanteix el finançament del trot de forma definitiva», va assegurar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.