lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

A falta de Cipollini, s'imposa Lombardi

El llançador de luxe d'«Il Bello» guanyà a Santander després d'agafar l'escapada bona de l'etapa

L'italià Giovanni Lombardi, de l'equip Acqua&Sapone, es va endur ahir la victòria de la tretzena etapa de la Vuelta a Espanya, que es va disputar entre Burgos i Santander, sobre 189 quilòmetres i amb un temps de 4 hores, 11 minuts i 21 segons. Lombardi, deslliurat del seu càrrec de «llançador oficial de Cipollini», va donar al seu equip la quarta victòria a la Vuelta, després de les aconseguides pel «Rei Lléo» a Múrcia, Roquetas de Mar i Màlaga. Els aventurers varen disposar en la tretzena jornada del beneplàcit del gran grup per intentar una fuga massiva que permetés lluitar per la victòria parcial a la meta de Santander a un escollit grup de ciclistes.

L'etapa, on el temps ennigulat i la pluja varen presidir en gran part el recorregut, va registrar en el seu inici l'abandonament de Juan Miguel Mercado. El granadí no ha retut en la present edició al nivell que s'esperava i s'unia a l'abandonament anterior de Francisco Mancebo, l'altra basa d'iBanesto.com amb vista a la general abans de començar la Vuelta a Espanya. Les primeres lluites al gran grup no van trigar i van arribar de la mà de Mederic Clain, a qui aviat se li anirien sumant unitats procedents del gran grup fins a formar un grupet de divuit homes, entre els quals destacaven els noms de Caucchioli, tercer a l'últim Giro, Santi Blanco o Giovanni Lombardi, el llançador habitual de Mario Cipollini.

La desídia entre els equips espanyols dins del grup i el fet que els conjunts italians, que són els que disposen dels principals velocistes de cara a les arribades massives, tenien representació al grup de davant va permetre que els avantatges augmentassin progressivament. Ni tan sols el Telekom, que en anteriors etapes havia treballat en funció dels interessos de Zabel, semblava en aquesta ocasió interessat a sotmetre's a un càstig excessiu en una persecució que es preveia complicada davant del trencacames del recorregut. La col·laboració arribaria entre la majoria dels homes que es trobaven en fuga i que van completar la primera hora de correguda a una velocitat considerable i on varen recórrer una distància de 50 quilòmetres.

Per l'alt de Bocos, la primera dificultat muntanyosa de la jornada al quilòmetre 79, Caucchioli demostrava la classe que se li suposa a un tercer classificat al Giro i passava al capdavant. Els atacs en aquest primer grup, que ja tenia més de set minuts d'avantatge, es farien esperar alguns quilòmetres més, coincidint amb l'esprint especial d'Espinosa dels Monteros. El grup es va disseccionar en aquell moment i set homes partiren per davant. L'alt de Portillo de la Sía, de primera categoria, que havia aixecat gran expectació, no va apuntar excessives novetats ni entre els escapats ni entre el gran grup, que havia decidit prendre's una jornada sabàtica. En la línia de meta, situada a Santander, Lombardi, un dels favorits per endur-se la victòria des que va fructificar l'escapada inicial de 18 homes, va posar en evidència la seva punta de velocitat per donar al seu equip la quarta victòria. El gran grup entrava a la meta a més de vuit minuts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.