nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Setè doblet per a Barrichello i Schumacher

Els Ferrari no donaren opció i sumen el tercer 1-2 consecutiu

100368
Schumacher i Barrichello celebren els dos pòdiums que aconseguiren a Monza.

Amb una aclaparadora superioritat i entre el furor dels seus «tifosi», l'escuderia Ferrari va demostrar una vegada més perquè ostenta el títol de marques 2002 aconseguint el seu setè 1-2 de l'any en el Gran Premi d'Itàlia, quinzena prova de la temporada, disputada ahir al circuit de Monza. Després del sus inicial, una mala sortida de Juan Pablo Montoya, qui va tancar Michael Schumacher, que arrencava al seu costat, va permetre al germà petit d'aquest, Ralf, colar-se amb el seu Williams des de la tercera posició i situar-se al capdavant.

El negociat de la primera «chicane» va confirmar Ralf Schumacher al capdavant, seguit per Montoya, Barrichello i Michael Schumacher. Pere de la Rosa, qui ocupava la vuitena posició de la graella de sortida, va quedar relegat a la quinzena plaça, mentre que l'escocès David Coulthard (McLaren), un pilot que no ha tingut molta sort en les últimes curses, rodava en últim lloc, després de perdre el seu aler davanter. Destacable va ser el començament de l'italià Jarno Trulli (Renault), qui, davant de la seva afició, va remuntar des de posicions retardades fins a la desena posició.

Al grup capdavanter, Rubens Barrichello cercava un buit per colar-se a Montoya per l'interior, però el colombià mai no ha estat pilot fàcil de passar i estava disposat a defensar aquesta fama. Ralf Schumacher, amb un problema al motor, del qual va començar a sortir fum, no va poder mantenir-se en el lideratge, va ser ràpidament superat, i hagué de retirar-se en la cinquena volta. Al mateix temps que Montoya superava Ralf, el colombià era superat per «Rubinho». I quan Barrichello va agafar el primer lloc, començà a volar sobre Monza. Dues vegades va batre el rècord de volta ràpida del circuit i les diferències respecte de Montoya i el seu company Michael Schumacher van augmentar i augmentar.

Es va iniciar la sèrie d'abandonaments. Al de l'escocès Allan McNish (Toyota) per problemes mecànics, li va seguir el de De la Rosa, qui va colpejar amb el morro del seu Jaguar R3 contra la part posterior del Sauber del brasiler Felipe Massa i va trencar la suspensió davantera del seu cotxe. Massa també es va veure obligat a retirar-se pels danys soferts al seu cotxe. De la Rosa no podia dissimular el seu enuig amb el pilot brasiler, al qual culpava pel xoc.

Al capdavant, Barrichello, seguit pel pentacampió Schumacher, continuava amb el seu gran ritme i els successius abandonaments del finlandès Kimi Raikkonen (McLaren) i Montoya, va deixar el nord-irlandès de Jaguar Eddie Irvine en plaça de pòdium, això sí, a un minut de poder evitar l'1-2, al qual s'encaminaren els bòlids vermells del «Cavallino Rampante». Finalment, els punts es repartiren entre Barrichello, Schumacher, Irvine, els Renault de Jarno Trulli i Jenson Button i el BAR d'Olivier Panis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.