nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

Anatyoli, la perla sueca del Mallorca B

El nou davanter del filial vermellenc debutà diumenge passat contra el Figueres

Nom Anatyoli Ponomarev i vol convertir-se en alguna cosa més que en el toc exòtic del nou Mallorca B. El suec, nascut a la república soviètica d'Azerbadjan fa poc més de vint anys (12-6-82), ha aprofitat una carambola del destí per aterrar a Mallorca i intentar ser un jugador important a Europa. Anatyoli visità Mallorca la temporada passada amb el seu equip a Suècia, l'Essinge Internacional, per disputar tres partits amistosos contra el Mallorca B, el Juvenil A i el Ferrioler. Al cos tècnic del filial va agradar el seu joc, com també el de dos jugadors més que han estat a prova i que finalment no han quedat a l'equip vermellenc.

«El meu joc es fonamenta en la tècnica i la velocitat. Som davanter centre, però en el meu anterior equip vaig jugar de migcampista per la banda dreta», diu Anatyoli per presentar-se davant el públic malloquí, sobretot els fidels seguidors del Mallorca B, que aquesta temporada podran veure'l jugar. El seu joc és molt físic i s'adapta bé a les bandes en el centre del camp. Ara bé, ell mateix assegura: «M'agrada molt més jugar com a davanter, però com a Suècia jugava per la dreta, ara estic un poc dubitatiu».

El jugador suec va tenir l'oportunitat de debutar la setmana passada en el desgraciat partit contra el Figueres (2-1), va jugar 34 minuts en punta i va tenir dues ocasions de gol. Després d'un mes i mig a l'equip, la seva adaptació al grup humà del Mallorca B es va completant, com ho demostra el fet que ja hagi debutat. Però, com s'entén amb els companys? «Xerr dues paraules en castellà, dues en anglès... ens entenem com podem». Això sí, hi ha alguns jugadors a la plantilla del filial que dominen l'anglès i amb els quals ja s'hi ha fet més.

Anatyoli es mostra «molt agraït» de poder jugar a Mallorca: «A Suècia ja m'havia estancat molt futbolísticament i quan vaig rebre la notícia que em volia el Mallorca em vaig posar molt content. Els meus pares em varen dir que no ho dubtàs ni un moment i aprofitàs aquesta oportunitat de progressar». «A més, aquí tenc l'opció de conèixer una nova cultura, una altra llengua. Els meus companys m'han rebut com un més i m'han fet sentir com a casa, i això ha fet que no tingués cap problema d'adaptació», afegeix el jugador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.