• Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

El camí a Portugal arrenca sense sorpreses

Les grans seleccions guanyaren el primer partit en una jornada en què descansaren totes les lligues

El futbol europeu inicià ahir una nova fase classificatòria, en aquest cas per l'Eurocopa de Portugal, que es disputarà el 2004, sense cap mena de sobresalts per les seleccions més potents del vell continent. L'única cosa destacable de la jornada fou la lesió de l'holandès Rafael van der Vaart, que podria estar fins a deu setmanes de baixa per culpa d'una greu lesió al genoll que patí dissabte en el partit que enfrontava la seva selecció amb Bielorússia (3-0 pels holandesos).

«No som molt optimista, però fins dilluns no sabré si tenc afectats els lligaments. La cama se'm va quedar bloquejada al camp quan feia una entrada i em vaig adonar que era greu», declarà el jugador després del partit. Pel que fa a la resta de resultats, el més important és la victòria per la mínima i amb molt de sofriment contra Xipre (1-2) en el debut de Jaques Santini. Els francesos recuperaren el triomf després de la decepció del Mundial, però no varen fer un bon joc.

Itàlia i Alemanya tampoc no varen tenir problemes per solucionar els seus partits. Els transalpins derrotaren Azerbadjan per 2-0, mentre que els alemanys guanyaren 0-2 a Lituània. Espanya també va solucionar bé el seu debut i derrotà per 0-2 Grècia amb gols de Raúl i Valerón. Anglaterra no va descansar, tot i no tenir partit oficial aquesta setmana, i empatà a 1 contra Portugal en un partit amistós.