El Drac Inca de Samaniego llançà per terra en la represa un avantatge de 24 punts

DRAC INCA (47+38): Comas (1), Palacín (11), Bulzoni (16), Villar (11) i Txomín López (24) "cinc inicial", Rodríguez (8), M. López (14) i Carrasco (-).
28 de 36 tirs lliures i 27 faltes personals comeses.
COINGA MENORCA (28+59): Jonh Floyd (5), Salva Camps (5), Paco Rueda (25), F.J. Martín (6) i Robert Joseph (15) "cinc inicial", Frederic Castelló (12), Pablo Catapano (2), Urko Otegi (2), Alejandro Alba (-) i Javier Mesa (17).
26 de 31 tirs lliures i 32 faltes personals comeses.
ÀRBITRES: Hermida i Ensedaque. Bona actuació sense complicacions. Exclogueren per cinc faltes personals M. López del Drac Inca (minut 39) i Javier Mesa (minut 40) per part del Coinga Menorca.
PARCIALS: 24-16, 23-12, 21-31 i 17-30.
INCIDÈNCIES: El batle de Muro, Miquel Ramis, fou l'encarregat de lliurar els guardons als campions en un pavelló municipal ple de gom a gom.

El Coinga Menorca Bàsquet s'adjudicà la III Copa Illes Balears en derrotar a la final d'ahir el Drac Inca per un ajustat 85-89, en partit disputat al pavelló municipal de Muro que, per cert, registrà una bona entrada amb prop de sis-cents aficionats. Els de Curro Segura, que patiren dissabte per superar el seu compromís davant un equip d'inferior categoria, suaren de valent per guanyar un torneig que quatre minuts abans del final tenien perdut. La veritat és que els inquers dominaren la major part del matx però en els darrers minuts, probablement per manca de banqueta, es van veure superats sobretot per la feblesa defensiva dels seus jugadors.

I és que els Samaniego van dur un avantatge de 24 punts que dilapidaren en una deplorable segona meitat, en què els menorquins feren 61 punts. Abans, els mallorquins havien imposat el seu joc però Paco Rueda, el millor del partit, capgirà la truita amb 17 punts en el tercer quart. Javier Mesa, en el minut 36, aconseguia la cistella menorquina que posava per davant en el marcador per primera vegada els maonesos.

Fou el principi del final per als mallorquins, que es mostraren incapaços davant l'encert de Rueda, la força de Robert Joseph (elegit millor jugador del torneig) i, per damunt de tot, la superioritat de la banqueta rival. Els inquers acusaren les lesions, en especial la del nou jugador nord-americà de l'equip Davis, lesionat en un genoll. En definitiva, bon espectacle i emoció, encara que les grades es quedaren amb les ganes de veure guanyar el seu equip. I és que com era d'esperar, la major part dels aficionats corresponien al Drac Inca, però el bàsquet el posà el Menorca.