algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

L'únic al·licient de Schumacher són els rècords

L'alemany és el primer pilot que guanya deu curses en un any

36040
Schumacher celebra el seu desè triomf de la temporada.

El «Kaiser» Michael Schumacher (Ferrari) va batre ahir un nou rècord en aconseguir la seva desena victòria en una mateixa temporada amb el seu triomf al Gran Premi de Bèlgica, catorzena prova del Mundial, que es va disputar ahir migdia en un dels circuits més emocionants de la temporada, Spa-Francochamps. Després de l'inici de la prova, Schumacher va defensar a la perfecció la seva «pole position» i Raikkonen no va tenir oportunitat de superar-lo. Darrere seu, Rúbens Barrichello es col·locava en tercera posició, seguit de Ralf Schumacher. Les posicions de la graella de sortida es mantenien. Ja des de les primeres voltes, el «Kaiser» no estava disposat a concedir la menor oportunitat als seus rivals. Imposà un ritme molt elevat i, volta rere volta, incrementava el seu avantatge sobre els seus immediats perseguidors.

Després d'uns abandonaments, Pedro de la Rosa va passar a ocupar la sisena plaça que dóna dret a puntuar. L'avantatge entre Schumacher i els seus perseguidors continuava augmentant i, després de despenjar-se del brasiler Barrichello en la seva persecució en solitari, la lluita pel tercer lloc del podi va acaparar l'atenció dels espectadors. David Coulthard i Juan Pablo Montoya, rivals ferosos a la pista, bregaven amb menys d'un segons de diferència. A la trenta-sisena volta, la lluita per la quarta posició que mantenien Kimmi Raikkonen i l'italià Jarno Trulli se solucionà per simplicació. El motor de Kimmi va rebentar i a la volta següent, Trulli continuà el camí dels «boxes» marcat pel finlandès.

Quan restaven només sis voltes per completar les 44 de la cursa, el somni de De la Rosa, qui anva vuitè, que era aconseguir el millor resultat de la temporada, se'n va anar a l'herba juntament amb el seu monoplaça, al qual una errada a la suspensió va deixar fora d'aquest Gran Premi. Una autèntica llàstima. No va ser l'únic. A les darreres voltes, el francès Olivier Panis (BAR), el brasiler Felipe Massa (Sauber) i l'italià Giancarlo Fisichella (Jordan), també es varen retirar. El cotxe de Fisichella acabà envoltat en flames, però les assistències no tardaren ni un minut a apagar-les.

Finalment, doblet per Ferrari, amb Montoya a l'esglaó inferior del podi, Coulthard, quart, i Ralf Schumacher, cinquè. El Mundial, ja sentenciat per Michael Schumacher quan faltaven només tres curses, té el seu principal al·licient en el subcampionat, ocupat provisionalment per «Rubinho», amb set punts més que el colombià Montoya. La propera cita del «Gran Circ» de la Fórmula 1 serà d'aquí a dues setmanes, el proper dia 15 de setembre, al circuit de Monza, lloc al qual viatjarà el «paddock» per disputar el Gran Premi d'Itàlia. Després d'aquesta prova, només quedaran dos Grans Premis per completar una nova temporada totalment dominada per Michael Schumacher.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.