algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

Justiniano Salvador denuncia que la lototrot continua encara paralitzada

«Els empresaris de màquines han intentat negociar un acord amb Cirsa»

La lototrot està paralitzada. El conseller Josep Maria Costa no ha dit encara la darrera paraula, però, de moment, els operadors de les màquines escurabutxaques han mogut peça. Justiniano Salvador, president de l'empresa Innovacions Informàtiques de Balears, SL "l'única que es presentà al concurs de la lototrot" va explicar ahir a Diari de Balears que un operador de màquines escurabutxaques, concretament Mateu Borràs, president de l'Associació de Sales Recreatives, havia oferit un «estrany» acord a Manuel Lao, president de Cirsa, en una reunió feta dies enrere.

«Un operador va anar a visitar Manuel Lao, propietari de Cirsa, i li va fer una oferta molt estranya. Han intentat cercar un acord. Li va dir que si la concessió de la lototrot l'agafaven ells, Cirsa podria muntar-ne totes les màquines. Però això és absurd, ja que si la inversió l'ha de fer Cirsa, la concessió no pot ser per a ningú altre de cap de les maneres... El normal és que el qui fa tota la inversió, qui hi posa la tecnologia... sigui el propietari de la concessió... En qualsevol cas, Cirsa no vol acaparar les màquines de la lototrot. Ben al contrari, sempre s'ha mostrat disposada a cedir màquines als operadors actuals. De fet, saben que Cirsa es conforma a gestionar-ne mil de les 3.200 que es podrien instal·lar», explica Justiniano Salvador.

El president d'Innovacions Informàtiques de Balears es mostrà sorprès, ja que «pareixia segur que si la concessió era per als operadors de les màquines escurabutxaques, la lototrot aniria endavant». «Sembla que si la concessió la tenen ells "els operadors de màquines escurabutxaques", no hi hauria cap problema perquè la lototrot anàs endavant...», afirmà. Respecte de la situació actual del concurs, Justiniano Salvador encara no s'explica com la Mesa de Contractació afirmà que l'empresa que presideix no és solvent. A més, el president d'Innovacions Informàtiques de Balears es mostra desconcertat davant la falta de resposta del Govern al seu oferiment de presentar un aval de 20 milions d'euros.

«Ara mateix, la situació està paralitzada. La cosa certa és que nosaltres estam esperant una contesta del Govern, ja que, després de saber que la Mesa de Contractació considerà que Innovacions Informàtiques era una empresa poc solvent, expressàrem al Govern la nostra voluntat de presentar un aval de 20 milions d'euros, però encara estam esperant resposta. En qualsevol cas, l'empresa, que es va presentar al concurs, ho va fer amb totes les garanties que se sol·licitaven: es presentà l'aval que es demanava... L'empresa no era insolvent, sinó tot el contrari. Tenia l'aval total de Cirsa, tant des del punt de vista tecnològic com de l'econòmic», afirmà.

Així, i malgrat que Salvador encara no descarta que el Govern acabi aplicant la lògica i obri el procés negociat, està disposat a recórrer als tribunals de justícia. «S'està preparant un recurs, però es presentarà d'aquí a deu o a quinze dies. Crec que s'ha comès una injustícia, que l'empresa reunia tots els requisits, però finalment seran els tribunals els que decidiran», va acabar assenyalant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.