algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

El rei entrega els trofeus als guanyadors

Campos, patró del 'Telefónica', i Bermúdez, del 'Caixa Galicia', apuntaren que «guanyar ha estat complicat»

Les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Palma (RCNP) foren l'escenari anit de la cerimònia de cloenda de la XXI Copa del Rei, en què es lliuraren els corresponents trofeus als guanyadors. Lògicament, els més feliços varen ser les tripulacions de les embarcacions triomfants, que reberen de mans del rei Joan Carles els màxims guardons. A l'acte assistiren diverses personalitats, entre les quals destacà el president del Govern balear, Francesc Antich; la delegada del Govern central, Catalina Cirer, i la ministra d'Educació, Cultura i Esports, Pilar del Castillo, com també la parella reial grega formada per Constantí i Aina Maria.

Precisament, la seva filla Alexia i el seu espòs, Carlos Morales, formen part de l'Azur de Puig, que finalitzà segon i que té com a responsable del timó la infanta Cristina, que en aquesta edició s'ha convertit en l'únic membre reial que ha rebut un dels premis de la Copa. La cerimònia començà cap a les nou del vespre i es desenvolupà amb la solemnitat que implica un acte presidit pel rei Joan Carles, qui entregà el pertinent trofeu a l'armador del Caixa Galicia, Vicente Tirado, i de Telefónica, Pedro Campos.

El patró del Telefónica Movistar, Pedro Campos, guanyador a la categoria IMS 600, expressà la seva satisfacció pel triomf, però deixà clar que la victòria final no fou fàcil: «Ho sembla però no ha estat així. Els rivals han estat lluitant fins a la jornada final, i en la Copa del Rei s'ha d'estar molt atent, perquè qualsevol distracció et du al fons de la classificació. A IMS 600 naveguen en flota trenta embarcacions en temps real i és una categoria molt atapeïda».

Campos destacà el comportament del seu nou vaixell: «La nova embarcació ha donat un resultat excel·lent, sobretot en les empopades, on sempre recuperàvem les possibles errades en les cenyides». Això sí, el patró del Telefónica lamentà no poder comptar amb la nau per al Mundial: «Desgraciadament no anirem al Mundial amb aquest vaixell per circumstàncies alienes a la nostra voluntat i ho farem amb un Sinergia». Finalment, Campos lloà el moment de la vela gallega: «Ha estat un èxit sense precedent per a la vela gallega, que ha situat dues embarcacions a la part més alta de la Copa del Rei».

Roberto Bermúdez, patró del vencedor absolut de la competició, el Caixa Galicia, afirmà que «encara que hem comandat la classificació durant tota la setmana, estàs tan concentrat en la feina que no tens temps de relaxar-te i de gaudir de l'avantatge. Pot semblar tòpic, però guanyar ha estat molt complicat». Bermúdez cità com a clau de l'èxit «una tripulació molt compenetrada que fa cinc anys que navega plegada i un tàctic de primer nivell com Smith». A més, aprofità per felicitar els organitzadors de la regata.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.