muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Seguí: «Balears té ara una remesa de júniors excepcional»

El seleccionador es mostrà sorprès pel nivell mostrat al Campionat d'Espanya, del qual sortiren imbatuts

Les Balears no tenen rival en la categoria júnior d'hoquei sobre patins en línia. Així ho va demostrar al primer Campionat d'Espanya de seleccions, que es va jugar el cap de setmana passat a la ciutat alacantina d'Alcoi, i ho va confirmar ahir el seu entrenador, Jordi Seguí. El seleccionador balear de la categoria va reconèixer que «sí que és ver que a les Balears som més bons en aquest esport que a la resta d'autonomies, i per això no hem tingut dificultats per vèncer la resta d'equips, però també és cert que hi ha hagut la circumstància que la remesa de júniors que tenim ara és excepcional».

No obstant això, Seguí, que va ser internacional amb la selecció espanyola en tres ocasions, va apuntar que «un dels principals inconvenients de la nostra Comunitat és que, quan ja es fan grans, molts se'n van a la Península a estudiar, fitxen per equips d'allà i ja no podem comptar amb ells per potenciar els equips sèniors d'aquí» i, per tant, augmentar la competitivitat a les Balears. És el cas, per exemple, d'Albert Tomàs, dues vegades campió d'Espanya amb l'equip palmesà de l'Espanya, on es va formar, i que enguany juga amb el Sant Andreu, ja que estudia a Barcelona. «L'he entrenat tota la vida i t'assegur que és un dels millors jugadors que he vist, i això ho diu tothom que el veu. Un fet objectiu és que, a més de ser un dels pocs mallorquins que ha anat al Mundial, a l'Espanya era el pilar de l'equip i ara ho és del Sant Andreu. Jo estic segur que pot ser el millor d'Espanya, perquè té molt bones maneres», assegurà contundentment Jordi Seguí.

El mateix camí pareixen seguir els joves jugadors de la selecció balear, Jean Paul Bejarano, Fernando Serrano, Enric Matas, Juan Jaén, Mateu Matas i Borja García (Espanya H.C.), Antoni Llobera i Rubén Cifre (Colonya Pollença), Ramon Capó (San Salvador d'Artà) i Jaume Blascos (Llucmajor). Deu promeses que no arribaren a assaborir la derrota al campionat, en el qual guanyaren 9 a 4 Múrcia, 6 a 3 València i 7 a 6 Andalusia. «No hem tingut problemes en els diferents partits, amb l'excepció de la selecció d'Andalusia, que ens ho posà una mica més difícil» va insistir Seguí, que va confessar que «no ens esperàvem tenir tant d'èxit».

L'espina dorsal de la selecció l'han integrada el davanter Borja García, els defenses Fernando Serrano i Jean Paul Bejarano i el mig Enric Matas, tots ells formats a l'equip de l'Espanya H.C. i que delectaren el públic amb el seu alt nivell de joc. Segons Seguí, l'equip palmesà fa les funcions de planter de la selecció, ja que «és un dels clubs més forts de tot el país en aquests cinc anys de vida de l'hoquei en línia», el fill jove de l'hoquei sobre patins. Afirmació arriscada però avalada pels dos títols consecutius en el Campionat d'Espanya de clubs de categoria júnior, mentre que en sèniors sempre han estat entre els tres primers, amb l'única excepció de l'any 1997, en què foren sisens. En la categoria infantil, l'Espanya H.C. i el Colonya Pollença són, fins ara i segons Seguí, els dos principals rivals en la lluita pel títol. En l'àmbit estatal, l'Espanya té com a principal rival l'Igualada. Ambdós es veuran segurament les cares al Campionat d'Espanya sènior, que es disputarà la setmana que ve a Bilbao.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.