algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La bandera olímpica oneja a mig pal

El president del COE, Alfredo Goyeneche, morí en accident quan acudia a la Copa del Rei de bàsquet

Jornada de dol al món olímpic espanyol. El president del COE des de 1998, Alfredo Goyeneche, va morir ahir en accident de trànsit als voltants de Miranda de Ebro (Burgos), quan es dirigia a Vitòria per assistir a les semifinals de la Copa del Rei de bàsquet. El seu cadàver fou traslladat el vespre a Madrid, on avui s'instal·larà una capella ardent al tanatori de La Paz, a Tres Cantos. L'accident mortal es va produir a les 14.00 hores a l'A-1, a l'alçada de Pancorbo (Burgos), i la forta pluja en pogué ser la causa, segons fonts de la Guàrdia Civil.

Al vehicle sinistrat també hi viatjaven un conductor del COE, que sortí il·lès, i el director de Comunicació de l'esmentat organisme, Antonio Bustillo, que comunicà la notícia al secretari general del COE, Víctor Sánchez, just després de l'accident. Posteriorment, Bustillo fou hospitalitzat a Miranda d'Ebre amb pronòstic reservat però que, en principi, no presenta ruptura d'òrgans. El cotxe en el qual viatjava Goyeneche féu diverses voltes de campana i quedà sobre la mitjana de l'autopista, en sentit contrari a la seva marxa. Segons la Benemèrita, el vehicle, un Mercedes, se sortí de la via i d'acord amb les informacions de Juan Antonio Gómez Angulo, secretari d'Estat per l'Esport, «Goyeneche sortí volant del cotxe a conseqüència de l'impacte i morí a l'acte».

La bandera olímpica onejà ahir a mig pal després de conèixer-se la tràgica notícia de la mort de Goyeneche, un home que dedicà la seva vida a l'esport. Goyeneche, esportista olímpic i ingenier, membre del COE des de 1981, accedí a la presidència després de la mort, també en exercici, de Carles Ferrer Salat, que morí d'un atac cardíac el 18 d'octubre de 1998. Goyeneche ocupà llavors la presidència en funcions fins que el 17 de desembre del mateix any fou ratificat per al càrrec, i l'any 2001 fou ratificat al càrrec per unanimitat.

Goyeneche, olímpic als Jocs de Roma 60 en hípica, i des de setembre del 2000 era membre del Comitè Olímpic Internacional (COI). Es convertí així en un dels quatre membres epsnayols del COi, juntament amb Joan Antoni Samaranch, la infanta Pilar de Borbó, presidenta de la Federació d'Hípica, i el waterpolista Manel Estiarte, membre per la divisió d'atletes. A banda de la seva participació als JO de Roma 60, d'altres moments àlgids de la carrera esportiva de Goyeneche fou la medalla de bronze als Campionats Europeus júniors eqüestres (1956) i els campionats d'Espanya de salt individual (1968) i de polo (1976). D'altres distincions importants que rebé fou la medalla de bronze de la Federació Eqüestre Internacional, l'Ordre Olímpica o la medalla d'or de l'Ordre reial del Mèrit Esportiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.