cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

Emotiva cerimònia d'inauguració dels Special Olympics

Més de 200 persones presenciaren l'encesa del pebeter en l'acte que donà el sus a la competició

Enmig d'una gran expectació i amb la calor de l'aplaudiment d'unes 200 persones, es va desenvolupar ahir la cerimònia d'inauguració del VII Campionat Nacional Special Olympics, durant el qual, i fins diumenge, uns 300 atletes discapacitats psíquics de tot Espanya i d'Andorra s'intentaran superar sota el lema: «Vull guanyar, però si no ho aconseguesc deixau-me ser valent en el meu intent».

Amb el mateix esperit es desenvolupà l'acte que inaugurava oficialment aquesta competició, durant el qual les diferents delegacions d'esportistes desfilaren pel Pavelló d'Esports de Son Moix. Els primers a rebre els aplaudiments del públic foren els esportistes d'Andorra, que desfilaren en primer lloc en ser la delegació convidada i única de fora d'Espanya. Posteriorment ho féu el conjunt amfitrió, Balears, que recollí la major part dels aplaudiments. Entre els abanderats destacava la presència de Marga Fullana, Antoni Colom i Pepote Ballester, tot i que altres esportistes mallorquins d'èlit també foren presents en la desfilada com Merche Batidor o Emilio De la Cámara.

El moment més emotiu de l'acte va arribar, no obstant això, amb l'entrada de la torxa per mitjà del nedador discapacitat Xavi Torres, qui el mateix dematí l'havia duita fins a les instal·lacions esportives del campus universitari. El nedador paralímpic va cedir la flama olímpica al president del Govern balear, Francesc Antich, qui va ser l'encarregat d'encendre el pebeter.

Precisament, Antich va ser l'encarregat de realitzar el parlament de clausura de la cerimònica olímpica, durant la qual també foren presents la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro; la Directora General d'Esports, Joana Maria Petrus; la consellera de Presidència del Consell, Dolça Mulet; el coordinador d'Esports del Consell, Joan Comas; el regidor d'Acció Social de l'Ajuntament de Palma, Antoni Nadal; el president de la FEAPS, Pedro Suñer i el president de l'Specials Olympics d'Espanya, Francesc Martínez de Foix.

Espectacular  
Sota el lema «Vull guanyar, però si no ho aconseguesc deixau-me ser valent en el meu intent» començà ahir el Campionat d'Espanya d'atletisme Special Olympics. El Palau Municipal d'Esports de Son Moix albergà ahir la cerimònia inaugural, que comptà amb la presència del president Francesc Antich. La cerimònia, amb la tradicional desfilada de tots els participants, agradà a tots els assistents, que gaudiren de distintes actuacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.