cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Rueda condueix el Menorca a la victòria

L'Inca perdé en el darrer quart un partit que tenia controlat i s'atraca a la lluita per evitar el descens

DRAC INCA 78
MENORCA 83

DRAC INCA: (38+40): Grimau (7), Navalón (5), Puyada (14), Green (13) i Alzamora (8) "cinc inicial", Montañana (5), Bordas (13), Carrasco (1), Villar (2) i Ledbetter (10).
17/27 tirs lliures, 20/35 en llançaments de dos i 7/14 triples. 23 rebots (10 ofensius). 30 faltes personals. Eliminats: Puyada (minut 38), Navalón (minut 39) i Grimau (minut 40).
MENORCA: (43+40): Lino López (7), Moran (5), Floyd (11), Rueda (37) i Santana (9) "cinc inicial", Catapano (-), Sada (5), Castelló (4), Giannopoulos (-) i Fernández (5).
29/38 tirs lliures, 21/35 en llançaments de dos i 4/9 triples. 20 rebots (8 ofensius). 25 faltes personals i una de tècnica a Moran. Eliminat: Santana (minut 40).
MARCADOR: 21-25, 38-43 (descans), 59-53 i 78-83 (final).
ÀRBITRES: El basc Sacristán i el català Pagan Baró. Molt protestats.
INCIDÈNCIES: En el descans del partit, el batle d'Inca, Pere Rotger, entregà una placa a Xavi Torres. La consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, i la directora general d'Esports, Joana Maria Petrus, presenciaren el matx. Mitja entrada.

El Drac Inca jugà ahir el partit impossible. Començà ferest i empitjorà encara en el segon quart, però quan semblava que havia aconseguit el miracle de capgirar el marcador, desaparegué, fugí, i el Menorca reviscolà. Després d'arribar als darrers deu minuts amb sis punts d'avantatge semblava del tot impossible que el conjunt de Quino Salvo s'endugués el triomf. Però la pressió pogué amb els homes de José Luis Oliete, que encadenaren errades i no calibraren en la justa mesura la força de Rueda, Santana i companyia. El Drac Inca deixava fugir així una victòria que semblava tenir assegurada, després d'un excepcional tercer quart. Els jugadors d'Oliete havien sumat un parcial de 21-10 i capgiraren el resultat, arribant als deu darrers minuts amb sis punts d'avantatge (59-53). El Drac Inca controlà per moments el partit i aconseguí carregar els jugadors importants del Menorca "Santana i Moran" aviat.

En el darrer quart, les possibilitats de victòria es desinflaren. Quino Salvo es jugà tot a una carta i donà entrada a Santana i Moran. Els locals perderen moltes pilotes "fins a tretze" i acusaren també la intensitat defensiva que havien posat en pista. Puyada, Santana i Grimau arribaren a les cinc en el darrer tram i s'hagueren d'assseure a la banqueta. El Coinga Menorca castigà les errades locals amb un parcial de 19-3, adjudicant-se així merescudament el derbi balear.

Menció especial es mereix el jugador del Menorca Paco Rueda. Jugà els quaranta minuts complerts, anotà un total de 37 punts (8/12 en llançaments de dos, 3/5 triples i no convertí un dels 13 llançaments que efectuà des de la línia de personal). Agafà quatre rebots, recuperà cinc pilotes i forçà nou faltes personals. Una gran actuació. En el Drac Inca fallaren jugadors com Navalón, Grimau o Alzamora que, després d'oferir un gran recital divendres passat a Còrdova, no tingué una bona actuació en el Palau, malgrat que maquillà les seves estadístiques en el darrer quart.

L'actuació de Ledbetter fou satisfactòria. Entrà en joc en el minut 7 i jugà gairebé 33 minuts, sumant 10 punts i agafant 7 rebots. Demostrà que pot ser important en l'esquema de joc del Bàsquet Inca, tot i no tenir la categoria d'Stuckey. El conjunt d'Oliete, amb la derrota patida ahir, se situen a la zona més perillosa de la classificació i amb un calendari poc favorable. El Drac Inca just ha de disputar dos partits a casa i n'haurà de jugar tres lluny d'Inca. Res no hi ha perdut, però el play off per a la permanència és més a prop.