algo de nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

La torxa dels Specials Olympics ja és a Mallorca

Xavi Torres l'entrarà avui a Son Moix, on es durà a terme la cerimònia d'inauguració de la competició

La flama olímpica ja és a Mallorca. Enmig d'una gran expectació i enrevoltat del calor de poc menys de cent espectadors, l'atleta mallorquí Francisco Cachón va desembarcar al port de Palma amb la torxa olímpica que il·luminarà durant aquests tres dies la VII edició del Campionat Nacional d'Atletisme Special Olympics. Just trepitjar terres mallorquines, la flama, provinent de Burgos, anterior seu d'aquesta competició, va ser cedida a la Directora General d'Esports, Joana Maria Petrus, qui acte seguit féu el propi amb Xisco Martínez, de l'equip Joan XXIII d'Inca.

Fou el sús al pas del foc olímpic per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat de Palma, tals com la Plaça de Cort, la Plaça Major, les Rambles o la Plaça de la Reina, en un recorregut en què el relleu que en cada moment dugué la flama olímpica va ser precedit per una dotzena d'atletes que, amb il·lusió i alegria, recorregueren també a bon ritme els esmentats carrers de la capital mallorquina. Una hora després Xisco Martínez, el darrer relleu, va entrar amb la torxa a la capella del Consolat de Mar, on el foc fou rebut per les diferents autoritats de les institucions mallorquines. Hi eren presents, així, Joana Maria Petrus; la consellera de presidència del Consell, Dolça Mulet; la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro; el regidor d'Acció Social de l'Ajuntament, Antoni Nadal i el vicepresident del Govern, Pere Sampol.

Emocionat pels aplaudiments dels esportistes i familiars congregats al consolat, Xisco Martínez va fer entrega de la torxa als diferents representants polítics, entre ells Sampol, qui apel·là a la «igualtat d'oportunitats i drets de totes les persones». Per la seva banda, el gerent nacional d'Special Olympics, Enric Blesa, assegurà estar orgullós «de la manera com ens ha acollit Palma». Avui dematí la torxa arribarà a la UIB per a la presentació oficial del Campionat, i a les vuit del vespre Xavi Torres l'entrarà a Son Moix, on es durà a terme la cerimònia d'inauguració durant la qual s'encendrà el pebeter.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.