• Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
19°

El FC Barcelona, impotent davant un mur

L'empat ahir enfront el Liverpool (0-0) obliga els catalans a puntuar a Turquia per classificar-se

BARCELONA 0
LIVERPOOL 0

FC BARCELONA: Bonano, Puyol, Christanval, De Boer, Coco, Motta, Cocu, Luis Enrique, Rivaldo, Kluivert i Saviola.
Gerard per Luis Enrique i Giovanni per Saviola.
LIVERPOOL FC: Dudek, Abel Xavier, Henchoz, Hyypïa, Carragher, Murphy, Gerrard, Hamann, Riise, Litmanen i Heskey.
Smicer per Litmanen, Baros per Heskey i Barmby per Gerrad.
ÀRBITRE: Kyros Vassaras (Grècia). Amonestà Cocu per part del FC Barcelona, i Murphy, Hamann i Gerrard per part del Liverpool.
INCIDÈNCIES: Presidí el partit a la llotja el rei Joan Carles I acompanyat dels ducs de Palma.

FC Barcelona i Liverpool empataren (0-0) en partit corresponent a la cinquena jornada del grup B de la segona fase de la Lliga de Campions disputat al Camp Nou. Començaren freds els blaugrana, que als cinc minuts s'endugueren el primer ensurt amb un misto de Gerrard que s'havia quedat sol com un mussol davant Bonano després d'una falta. L'ensurt fou encara més gran un quart d'hora després, quan el mateix Gerrard rematà de cap una pilota que sortí a un pam del pal esquerre del porter argentí.

La primera oportunitat clara de gol dels de Rexach trigà mitja hora a aparèixer. Saviola robà la pilota a la línia de tres quarts anglesa, avançà i donà una passada de la mort que ni Luis Enrique ni Kluivert aprofitaren. El conjunt català no fou capaç de dominar el joc en tota la primera part, perquè la pressió del Liverpool sobre els migcampistes rivals fou angoixant. Malgrat això, podia haver-se retirat als vestidors amb avantatge en el marcador si Saviolà hagués estat més fi poc abans del descans, després d'una gran jugada personal de Luis Enrique. La represa s'inicià sense canvis de jugadors en cap equip, però sí en la iniciativa del joc i, sobretot, en actitud sobre la gespa del Camp Nou. Els catalans passaren a dominar la possessió de l'esfèrica, mentre que els anglesos es limitaren a sortir al contracop, això sí, amb molt de perill, conscients que un repartiment final de punts no beneficiava cap conjunt.

Cada vegada l'atac i gol a l'àrea visitant es feia més insistent, i en el minut 70 el Barça hauria pogut marcar en dues ocasions en un remat al pal de Christanval i una posterior bona jugada de Saviola que creuà massa el seu xut davant el porter Dudek. El temps passava i tot el peix encara s'havia de vendre. No s'entenia el conservadurisme d'un Liverpool a qui un empat li servia de ben poc, una mica menys que als catalans. Els darrers minuts foren d'una total impotència per part dels homes de Carles Rexach, que es toparen una vegada i altra amb l'expeditiva defensa que dissenyà Phil Thompson. L'empat final, tenint en compte que també hi va haver repartiment de punts a l'altre partit del grup, deixa tot com estava, amb la diferència que el Barçà haurà de jugar-s'ho tot a Turquia per classificar-se per a quarts de final.