algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

El Mallorca no pot utilitzar Son Bibiloni

Cort confirmà ahir que no té la fi d'obra i està mancat, per tant, de la preceptiva llicència de funcionament

40182
El Mallorca no disposa del final d'obra de Son Bibiloni.

El Reial Mallorca no pot utilitzar la ciutat esportiva de Son Bibiloni. Cort confirmà ahir a Diari de Balears que la ciutat esportiva Antonio Asensio no té el final d'obra i, per tant, no pot haver obtingut la pertinent llicència de funcionament. És a dir, que les distintes plantilles del Reial Mallorca empren de manera irregular les instal·lacions de Son Bibiloni. Primer, s'haurien de finalitzar les obres i, posteriorment, començar a utilitzar les edificacions i els distints terrenys de joc. El Reial Mallorca ha incomplert reiteradament les normes amb la construcció de la ciutat esportiva de Son Bibiloni, ja que començà les actuacions molt abans que la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca li atorgàs l'interès social i l'Ajuntament de Palma els donàs el preceptiu permís.

Fonts d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma recordaren ahir a Diari de Balears que fou el dotze de gener del 2000 quan es va atorgar al Reial Mallorca la pertinent llicència d'obres. Així mateix, des d'Urbanisme es confirmà que l'Ajuntament de Palma no ha concedit el final d'obra. De fet, Cort notificà al Reial Mallorca el passat tres de maig del 2001 els inconvenients detectats. Des d'aleshores, la Societat Anònima Esportiva res no ha fet saber a l'Ajuntament, que manté així l'expedient obert a l'espera que el Mallorca comuniqui que ha esmenat les deficiències.

Entre els inconvenients detectats per l'Ajuntament de Palma i que ha estat denunciat en distintes ocasions hi ha l'accés a la ciutat esportiva Antonio Asensio. El Reial Mallorca, quan entregà el projecte de construcció de la ciutat esportiva, el presentà amb un accés distint a l'actual. Posteriorment, com se sap, el Reial Mallorca va rebre el gener del 2001 el vistiplau de la Conselleria d'Obres Públiques al projecte que havia presentat per tal de construir-hi un nou accés. Es tractava de crear un tercer carril que fes molt menys perilloses l'entrada i la sortida de Son Bibiloni.

Un any després, el gener del 2002, el permís va perdre la seva vigència i el Reial Mallorca ni tan sols ha iniciat les obres de construcció del nou accés. El Reial Mallorca, com a mínim, manté una altra irregularitat a la ciutat esportiva de Son Bibiloni, ja que com se sap rega la gespa dels camps de futbol amb aigua d'un pou d'ús agrícola i, a més a més, n'extreu més aigua de l'autoritzada. No disposar de la llicència necessària d'obres suposa també que l'arquitecte del projecte de construcció de la ciutat esportiva de Son Bibiloni seria el responsable en el cas que succeís un accident i no el Reial Mallorca.

Unió de Pagesos demana que es precinti el pou  
El sindicat Unió de Pagesos, mitjançant el seu coordinador, Joan Mas, ha demanat a la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern que «precinti immediatament» el pou d'ús agrícola amb el qual el Reial Mallorca rega els camps de Son Bibiloni. L'organització agrària assegura que no té res contra el club i nega que cerqui l'enfrontament, però recorda que l'entitat utilitza recursos destinats al sector agrícola per a altres usos no autoritzats. «El Mallorca ha de donar exemple i no ens basta que se li digui que l'ha de tancar... Hi haurien d'anar tècnics del Govern i tancar-lo ja». Mas argumenta que aquest cas demostra que no tota l'aigua que es considera com d'ús agrícola té aquesta finalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.