algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Vallejo derrota Shirov i obté el seu primer triomf

El gran mestre menorquí Paco Vallejo va aconseguir ahir la seva primera victòria del Torneig de Linares en derrotar Alexei Shirov en una de les partides més llargues de la jornada. Els dos espanyols començaren la partida amb una defensa siciliana i, abans del primer control (4 hores), pareixia que el nacionalitzat espanyol, Shirov, tenia avantatge. No obstant això, en poques jugades es va canviar la situació i s'arribà a la igualtat en material (dama, cavall i cinc peons cada un) i en posició.

Increïblement, Vallejo se les va arreglar per posar en dificultats Shirov i enredar de tal forma la posició que va quedar en clar avantatge sobre el seu rival, aconseguint la seva primera victòria del torneig. Per la seva banda, el número u del món, el rus Gari Kasparov, va derrotar ahir el campió del món oficial, l'ucraïnès Ruslan Ponomariov, a la tretzena ronda i és líder destacat del torneig que finalitza avui.

Kasparov ja havia avisat els organitzadors que no permetria que cap estrany deambulàs ni pel saló de jocs ni per la sala de descans dels jugadors, ja que volia estar concentrat al màxim. La partida començà amb una defensa francesa i es jugà amb moltes precaucions. Kasparov, al moviment 11, entregà un peó a canvi d'atac i llavors dominà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.