cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

La plantilla no ha cobrat ni un euro de fitxa

El club deu els dos primers terminis i les primes pactades per la Lliga de Campions

40242
Mateu Alemany ha reiterat que l'entitat ha de cercar els recursos que necessita.

El Reial Mallorca té problemes de tresoreria. Els jugadors del Reial Mallorca no han cobrat encara ni una sola pesseta "ara, euros" de la fitxa de la present temporada ni les primes pactades per la Lliga de Campions. En canvi, i com és normal, sí han percebut amb absoluta normalitat els respectius sous. Un cert retard és, fins i tot, normal al clubs de futbol, i els futbolistes no han formulat cap queixa al president. Sigui com sigui, el cert és que el Reial Mallorca s'ha caracteritzat durant els darrers anys per afrontar la totalitat dels seus pagaments i tot fa pensar que en aquesta ocasió no serà diferent.

Ara bé, la plantilla confia en saber, en el mínim temps possible, quan podran cobrar la part de la fitxa que els hi deuen. Habitualment, els clubs de futbol "i així ho fa el Mallorca" paga la fitxa a la plantilla en tres terminis "a l'inici de temporada, el gener i a la conclusió de la campanya". El Reial Mallorca, d'altra banda, com la pràctica totalitat dels clubs de Primera Divisió, pateix una inspecció de l'Agència Tributària que, malgrat encara no ha elaborat l'acta final, s'ha especulat amb que la quantitat a pagar pel club rondarà els 2.000 milions de pessetes. Aquesta inspecció ha provocat que el Reial Mallorca s'hagi vist en l'obligació de frenar els pagaments als jugadors estrangers, alguns d'ells en dòlars.

En tot cas, la tranquil·litat a la plantilla mallorquinista és absoluta, ja que la totalitat dels futbolistes coneixen la seriositat de l'entitat. En res no afecta que el Grupo Z no aporti doblers al club, ja que aquesta situació no ha variat en els darrers anys. El Reial Mallorca, i així ho ha reconegut el president Alemany en reiterades ocasions, ha d'aconseguir pels seus propis mitjans els recursos necessaris per a la seva gestió. El Reial Mallorca, com se sap, necessita anualment traspassar algun dels seus millors actius "jugadors" per assolir l'equilibri pressupostari. El vestidor està tranquil, malgrat que com a qualsevol altre asalariat els hi agradaria estar al dia en la percepció dels seus emoluments. La marxa esportiva de l'equip en res no ha influit en el retard que els futbolistes pateixen en cobrar la seva fitxa. La plantilla, en aquest sentit, està ben tranquil·la, i sap que, tard o d'hora, el Reial Mallorca complirà.

El Reial Mallorca cerca recursos
El Reial Mallorca és conscient de la necessitat de l'entitat d'incrementar els seus ingressos atípics, que cada vegada ho són més. En aquest sentit, ja fa anys que el gerent Pere Terrasa fa feina en aquesta línia. Així per tant, la Fundació Reial Mallorca, de la qual s'encarrega Pau Nadal, és un element imprescindible de cara al futur, ja que centralitzarà, a més de les aportacions de particulars, els doblers que el club pugui aconseguir de les institucions públiques. El president d'aquesta entitat, Mateu Alemany, com se sap, manté avançades converses amb el Govern de les Illes Balears per firmar un conveni de col·laboració amb la Fundació Reial Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.