nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
13°

El Madrid vol el primer títol del Centenari

El conjunt blanc ha plantejat la final contra el Deportivo com l'inici de la seva festa de celebració

40258
L'asturià Manuel Enrique Mejuto González és àrbitre de Primera Divisió des de 1995.

Reial Madrid i Deportivo són a punt de complir amb la primera data en vermell marcada al calendari de la temporada, la final de la Copa del Rei (anit, 21.00 h., TVE-1), una data que coincideix amb el centenari dels madridistes i de la pròpia competició, una cita a la qual ningú no vol faltar: és el dia D, hora H. Tot està disposat i ambdós equips vetllen les armes després que els dos tècnics, Vicente del Bosque i Javier Irureta, hagin fet els seus moviments per arribar en les millors condicions a l'hora de la veritat. Luis Figo jugarà en el Bernabéu. El turmell del portuguès ha estat aviciat pels serveis mèdics i la banda dreta serà seva. Era el principal dubte de Del Bosque, que podrà alinear, després d'algunes jornades amb problemes, l'anomenat «onze de gala». O quasi.

César serà el titular de la porteria en lloc de Casillas. La Copa del Rei era cosa de l'extremeny i, malgrat la lesió que patí després del primer partit de quarts de final contra el Nàstic va fer canviar alguns plans, ara torna a la «seva» competició. Per això jugà a Porto i a Vigo, per poder arribar en plenitud a la Copa del Centenari. La resta de llocs de l'onze inicial seran els que els aficionats s'han après de memòria i els que millors resultats i joc ha ofert durant la temporada. Del Bosque ha recuperat tots els jugadors i la infermeria s'ha quedat buida, per la qual cosa tots els descartats que ha hagut de fer el tècnic han estat per qüestions esportives. El brasiler Savio Bortolini, Albert Celades, Iván Campo i el camerunès Geremi hauran de veure el partit des de la graderia, perquè només cinc jugadors es poden asseure a la banqueta: Iker Casillas, José María Gutiérrez «Guti», el brasiler Flavio Conceicao, l'argentí Santiago Solari i l'anglès Steve McManaman semblen els cridats, malgrat que Aitor Karanka i Pedro Munitis també han estat convocats per Del Bosque.

El Deportivo no vol ser un convidat de pedra i aspira a guanyar la seva segona Copa del Rei. Sobre el terreny de joc seran onze contra onze, i els jugadors s'aferren a que es troben en un moment dolç i pletòrics de moral. Pel que fa als seguidors, malgrat que inferiors en nombre, els seus 25.000 aficionats es faran notar en el Bernabéu. Javier Irureta confia en la contundència defensiva del seu equip, que ha guanyat en efectivitat en els darrers partits després de mostrar-se blans amb anterioritat, fins i tot en el partit de Lliga que disputà davant el mateix rival i en idèntic escenari. El seu principal dubte és al centre del camp, en qui acompanyarà el brasiler Mauro Silva, si Sergio González o l'argentí Aldo Duscher. La resta de la formació, per les provatures que Irureta va fer ahir a porta tancada a Riazor, sembla decidida.

El central asturià César Martín ja està totalment recuperat i acompanyarà el marroquí Nurredín Naybet a l'eix de la defensa. Per guardar la porteria ningú no dubta que serà José Francisco Molina l'elegit, que ha realitzat extraordinàries actuacions tant a la Lliga com a la Lliga de Campions, malgrat que el portuguès Nuno do Espirito Santo assegura que Irureta li havia promès jugar aquest partit. En els laterals hi seran l'italoargentí Lionel Scaloni, per la dreta, i Enrique Romero, per l'esquerra, que també són dels destacats a les darreres confrontacions. En el mig camp hi ha dubtes molt més grans. És segur Mauro Silva, però no així el seu acompanyat, ja que el tècnic no té clar si alinear Sergio o Duscher.

La banda dreta està reservada a un dels millors passadors de la Lliga espanyola, el madrileny Víctor Sánchez, mentre que l'esquerra és per a l'etern capità Francisco González Fran, homes que atresoren una gran qualitat futbolística. La mitjapunta és per al canari Juan Carlos Valerón, que travessa per un dels seus millors moments de forma i que juga de memòria pel davanter andalús Diego Tristan. Aquest és, Tristán, la principal opció ofensiva del «Depor», disposat a confirmar la seva categoria futbolística i el seu bon moment golejador. Irureta digué ahir que té 16 o 17 «al cap», però que no serà fins avui a Madrid quan decideixi la llista definitiva de convocats. Al partit del Bernabéu desplaça els 26 jugadors de la plantilla, per la qual cosa les suplències podrien estar reservades a qualsevol, exceptuant els lesionats Donato, Manuel Pablo i José Manuel.

Primera final per a Mejuto  
El col·legiat asturià Manuel Enrique Mejuto González arbitrarà avui la primera final de Copa del Rei de la seva carrera, la que enfronta a l'estadi Santiago Bernabéu Reial Madrid i Deportivo. Nascut el setze d'abril de 1965 a La Felguera, Mejuto començà a exercir com a àrbitre a la temporada 1979/80, arribà a Primera Divisió l'any 1995 i aconseguí la categoria d'internacional l'any 1999. Des d'aleshores, ha dirigit 30 partits internacionals, entre els quals destaca la final del Mundial Sub 20 d'Argentina l'any 2001, i distints partits de la Lliga de Campions, Copa de la UEFA o Intertoto. A la final d'avui, Mejuto estarà assistit a les bandes pels col·legiats Óscar Martínez Samaniego i Carlos Martín Nieto, mentre que el castellanolleonès Julián Rodríguez Santiago exercirà com a quart àrbitre de la final.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.