algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.13°
13°

Tugores: «El Campionat serà com un entrenament per al Mundial»

El murer té opcions de ser un dels dos representants d'Espanya a Jamaica

La Federació d'Atletisme va donar a conèixer diumenge el nom dels atletes que representaran les Balears aquest cap de setmana al Campionat d'Espanya de Cros, que es disputarà a Gasteiz (Vitòria). Entre els seleccionats destaca la presència de Paco Tugores, que, tot i tenir només desset anys, ja s'ha convertit en una de les millors apostes de l'atletisme balear a nivell estatal i europeu. Tugores es concentrarà avui amb la selecció, després que aquest cap de setmana guanyàs la medalla de plata a la prova dels 800 metres del Campionat d'Espanya d'Hivern júnior, que es disputà a València. Tot i ser segon, el mallorquí protagonitzà la sorpresa de la jornada, ja que competia amb júniors de segon any, de gran qualitat i nom a la Península.

Ell mateix confessà que «estic molt content. No m'ho esperava perquè, a banda que ja és difícil competir amb els més grans, jo havia estat preparant la prova dels tres mil metres de cros i no els 800 en pista coberta, però un cop allà vàrem decidir provar sort i, mira, vaig fer medalla», confessava ahir Tugores. Pel que fa a la seva cita immediata amb la selecció a Vitòria, l'atleta del Colonya Pollença explicà ahir que «hi vaig per reforçar la selecció, però m'ho prendré com un entrenament amb gent de molt nivell de cara al Mundial, perquè no he preparat la prova i no tinc gaires possibilitats».

I és que el principal objectiu de Tugores en aquests moments és fer 1.49.0, la mínima per poder participar al Mundial de Jamaica i quedar entre els dos primers al Campionat d'Espanya del mes de juny. «Sé que és difícil, però si entrén fort cada dia crec que puc fer-ho», deia ell, mentre que el seu entrenador, Miquel Bujosa, afegia que «només hi poden anar dos atletes d'Espanya, el primer segurament serà Manuel Armedo (primer al Campionat d'Espanya diumenge), però el segon pot ser ell, té opcions».

Amb un extens currículum de triomfs darrere, Mallorca se li està quedant petita al murer qui, segons explicava ahir Bujosa, «té un nivell superior i tant pot córrer com els 800, els 1.500 o els 3.000. Juntament amb Guillem Vidal, és dels millors de Balears, i això fa que quan entrena amb la resta de l'equip s'avorreixi i ho hagi de fer tot sol, cosa que per a ell és un entrebanc». Bujosa afegí que, no obstant això, «estam intentant, amb l'ajuda del Govern, donar-li les màximes facilitats (com la beca al centre de Cala Nova) per evitar que se'n vagi a la Península, però crec que serà inevitable». De la mateixa opinió és Paco Tugores, qui ahir va confessar que «em planteig anar-me'n a Barcelona o a Madrid d'aquí a poc perquè allà el nivell és molt superior i em motivaria més. A més, hi ha més competicions i no hauria de viatjar contínuament com ara».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.