muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Oliete: «Estam preparats per tot»

El tècnic de l'Inca conserva la calma malgrat les derrotes i «només» pensa en el Còrdova

Tot el que surt malament és susceptible de millorar. Aquesta màxima es podria aplicar al Bàsquet Inca, un equip que ha entrat en una perillosa dinàmica de derrotes que es va veure agreujada amb l'ensopegada del passat divendres al Palau contra el Melilla. L'equip mallorquí deambula amb més pena que gloria per la Lliga i, malgrat que pot reviscolar, sembla estar a prop de tocar fons. Amb un ràpid cop de vista a la classificació, l'equip d'Es Raiguer conserva el dubtós honor de ser penúltim (empatat amb el Còrdova), amb un partit d'avantatge sobre els tres equips que comparteixen el darrer lloc (Llobregat, Rosalia i Sondeos del Norte), i mira cap el precipici des de fa un parell de jornades.

José Luis Oliete s'oblida de la impotència i pensa a continuar treballant. La feina que ha fet el tècnic aragonès en tots aquests mesos ha desaparegut en les darreres setmanes de competició davant el potencial dels més forts (Tenerife o Alacant), però d'igual manera se n'ha anat en orris a les primeres de canvi contra la Complutense o el Melilla, dues esquadres que tenen un potencial semblant al cinc inquer. Oliete transmeté ahir la seva preocupació a aquest diari per la mala situació que viu l'equip, però no va voler entrar en el victimisme propi dels que no tenen res a guanyar. «Parl amb la directiva totes les setmanes i estam tots ben preocupats... però també preparats per tot el que pugui venir», apuntà el preparador del conjunt d'Es Raiguer.

"És ben clar que no tirau la tovallola però... Heu pensat ja en qualque moment en què fareu la pròxima temporada?
"De cap manera. No tan sols no pens en la pròxima temporada sinó que tampoc ho faig en aquesta. Només em preocupa el partit de Còrdova. No vull saber contra qui jugam d'aquí a tres setmanes sinó en el pròxim rival i en la victòria.

"Divendres l'equip donà una pèssima imatge davant el seu públic... Què va passar? 
"Vàrem tenir molts de problemes contra la zona que el Melilla ens plantà a mitjans del primer quart. No vàrem saber atacar-la i ells ho aprofitaren. Se n'anaren en el marcador i aleshores és molt complicat canviar el signe del partit.

"La seva zona us resultà infranquejable per mor del mal dia que tinguéreu en el perímetre. Només Green va fer un triple. Què va passar?
"No vàrem tenir opció ja que no estiguérem gens encertats en el llançament. Jo no crec que seleccionàssim malament, però la pilota no entrà. El que m'estranya és que fins ara l'havíem atacat bé. Ja contra la Complutense tinguérem problemes i divendres s'agreujaren. Ara el que hem de fer és corregir aquest aspecte.

"Tampoc no sabéreu aturar el seu llançament exterior...
"Jo no crec que ells atacassin bé la nostra zona, però els entraren els triples i aquí hi ha poc a fer.

"Des de fora també paregué que, malgrat emprar tres jugadors en el lloc de base en diferents moments del matx, cap d'ells va saber controlar el joc, no?
"Rafa Monclova dirigí molt bé el Melilla, però és més fàcil quan guanyes per quinze punts que no quan sempre vas a remolc en el marcador. En aquest sentit crec que era un partit molt complicat de dirigir. Quan tens l'avantatge no importa ni fer-ho. Basta de donar la pilota als companys i continuar amb el ritme que vas. Si vas per sota, has de canviar moltes coses i és complicat.

"Quina impressió vos donà la nova adquisició, Lázaro Borrell? 
"De moment em fa l'efecte que encara estudia els companys i la Lliga. És un jugador de molta qualitat i ja demostra coses. Jo l'únic que li puc dir és que sigui ell mateix sobre la pista.

"Què esperau que us aporti? 
"Nosaltres l'hem fitxat per reforçar el nostre joc interior. És un home que juga molt bé de cara i d'esquena a la cistella i quan s'acopli serà molt important per a nosaltres. La llàstima és que ha de menester temps i d'això, desgraciadament, no anam sobrats.

Així, el Drac Inca està davant la seva setmana més decisiva. Se la juga contra el Còrdova (equip amb el qual està empatat a la taula) amb l'objectiu de canviar una dinàmica que, pel vist divendres al Palau, es veu difícil d'invertir. Sigui com sigui, Oliete diu que està preparat per tot.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.