muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Vallín: «Estam acusant la inexperiència»

El tècnic del Pòrtol creu que en els darrers partits l'equip juga com mai, però perd com sempre

Després de la derrota de dissabte a la pista del Xixó (3-1), s'ha confirmat que el Festival Park Marratxí ha entrat en una dinàmica negativa de resultats que coincideix perillosament amb la fase decisiva del campionat de Superlliga i que l'ha condemnat a lluitar per evitar la disputa del play-off pel descens a la Lliga FEV. La situació és, a falta de tres partits per al final de la fase regular, prou complicada com per estar molt alerta; el tècnic del conjunt mallorquí, José Aurelio Delgado «Vallín», dóna calma, però, a l'afició, i assegura que la feina de l'equip és molt bona i el joc ha millorat.

El Pòrtol està afrontant els darrers partits amb la plantilla al complet, comptant algunes excepcions puntuals, però estadísticament no millora. Superficialment, seria fàcil pensar que no hi ha hagut progressió, però veient els partits, segons Vallín, la situació ha canviat molt. «Estam patint els mateixos resultats negatius que fa unes jornades, però amb una altra manera de perdre i de jugar. La imatge que feim ara és molt més positiva. Per exemple, diumenge passat contra l'Elx vàrem perdre en el darrer set i el públic va sortir del pavelló aplaudint», explica Vallín respecte a aquest tema.

El tècnic resumeix la situació que pateixen els seus jugadors amb una frase molt explicativa: «Anam fregant, fregant, però no acabam de definir». L'explicació a aquesta ratxa, segons Vallín, són els nervis de l'equip als partits, que duen a cometre errades poc freqüents. «Es nota molt la pressió. A Xixó, per exemple, vàrem estar a punt de forçar el cinquè set, però els nervis i la imprecisió ens varen jugar una mala passada. Vàrem cometre errades com fer malament una rotació i quedar set jugadors al camp o fer tres faltes de peu a la treta en un mateix set». «En aquest sentit es nota molt la inexperiència de gran part de jugadors. Hem de pensar que dins la plantilla, la majoria de components disputen enguany la seva primera temporada a la màxima categoria. Tenim un equip amb molts jugadors de 20 a 22 anys... però, en fi, això ja ho sabíem quan vàrem fer la plantilla i estam bé amb el que tenim», afegeix l'entrenador.

El calendari d'aquí a final de la lliga regular promet moltes emocions i també patiment. Tot sembla indicar que el Pòrtol, cinquè per darrere, es jugarà amb l'Escàner de Cartagena, quart per la coa, evitar el play-off pel descens en les tres jornades que resten. Hi ha dues coses clares respecte d'aquest calendari: la primera, que l'Escàner ho té tot de cara per agafar el Festival Park a la classificació el proper diumenge, i la segona, que tot es decidirà a la darrera jornada. El Pòrtol rep aquest cap de setmana al Pont d'Inca el líder, l'Unicaja Almería. «Jugarem sense pressió, sabent que guanyar és gairebé una utopia», assegura Vallín sobre aquest partit, que coincideix amb el que ha de jugar l'Escàner contra un dels equips més fluixos de la categoria, el Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. «Jo crec que estam davant la Superlliga més emocionant dels darrers anys», sentencià el tècnic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.