algo de nubes
  • Màx: 17.93°
  • Mín: 13.93°
17°

Primera victòria per a Michael Schumacher

L'alemany partia com a favorit a la primera prova de la temporada, que guanyà per davant de Montoya

40274
Schumacher va superar còmodament Montoya (esquerra) i Raikkonen (dreta).

El pilot alemany Michael Schumacher (Ferrari) va conquerir la seva tercera victòria consecutiva a Austràlia, la 54a de la seva carrera, en imposar-se al primer Gran Premi de la temporada 2002, que es va disputar ahir a Melbourne, per davant de Juan Pablo Montoya (Williams) i el jove finès Kimi Raikkonen (McLaren), tercer al seu debut. El 'Kaiser' complí els pronòstics i aconseguí la victòria amb l'F2001, col·locant-se al capdavant de la classificació del món de pilots amb deu punts. El segueix Montoya, amb sis, i Raikkonen, amb quatre.

També puntuaren Eddie Irvine, que arribà quart i atresora tres punts i l'australià Mark Webber (Minardi), cinquè, protagonitzant la gran sorpresa juntament amb Mika Salo (Toyota), que aconseguí un punt al seu debut amb Panasonic Toyota Racing. Per la seva banda, el pilot català, Pedro Martínez de la Rosa (Jaguar) va finalitzar vuitè en aquesta primera prova del Mundial, sent el darrer dels pilots que varen acabar la carrera. De la Rosa, que va tenir problemes electrònics al seu R3 que li varen fer perdre «quatre voltes» va concloure a cinc de Schumacher.

La cursa va ser vibrant, tot i l'espectacular accident que es produí als primers compassos de la cursa, quan Ralf Schumacher (Williams-BMW) va impactar sobre la part darrera de Rubens Barrichelo (Ferrari), que sortia des de la 'pole position'. Com que el xoc es produí al cap del gran grup, se sembrà tal confusió entre els pilots, que en el primer revolt del circuit australià un multitudinari xoc va deixar fora de combat uns altres sis bòlids, el de l'italià Giancarlo Fisichella (Jordan-Honda), els dos Sauber del brasiler Felipe Massa i de l'alemany Nick Heidfeld, el Renault del britànic Jenson Button, l'Honda del francès Olivier Panis i el Toyota del britànic Allan McNish.

A banda d'aquest incident, el públic australià va poder gaudir del duel que lliuraren Montoya i Michael Schumacher, com també per la resistència del pilot local, l'australià Mark Webber (Minardi), que va aconseguir arrancar el cinquè lloc, per davant del finlandès Mika Salo. D'aquesta manera, Webber va sorprendre i va conquerir dos punts al seu debut, millorant el millor resultat de Fernando Alonso, ara pilot provador a Renault.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.