algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Xavi Torres afronta el seu gran repte

Intentarà nedar 24 hores seguides a partir de les vuit del vespre d'avui a Son Hugo

Vint-i-quatre hores nedant dins una piscina. Un repte que està a l'abast d'uns pocs privilegiats; una aventura encara més complicada si la intenta un esportista paralímpic; una «bogeria», segons el propi protagonista, que tindrà lloc avui a partir de les 20 hores a les piscines de Son Hugo. A Xavi Torres només li queden unes hores per enfrontar-se al seu gran desafiament. El nedador mallorquí va presentar ahir aquest intent de rècord sota el nom de «Límit 24 Hores». Torres es va presentar en companyia del seu mànager, Leo Iglesias, les institucions que han fet possible el projecte, Ajuntament de Palma (Santiago Coll), Govern de les Illes Balears (Joana Maria Petrus) i Consell de Mallorca (Dolça Mulet), i un convidat de luxe: el nedador d'aigües obertes David Meca, especialitzat en aquestes proeses.

Tot va sorgir el mes de setembre durant la segona Volta a Formentera nedant, organitzada per l'Associació Balear de Fibrosi Quística. Allà hi era Meca, la persona que donaria a Xavi Torres l'empenta definitiva per dur a terme una idea que ja feia molt de temps li rondava pel cap. Torres i Meca planejaren fer un rècord conjunt de 24 hores, però l'agenda del nedador sabadellenc només li ha permès convertir-se en assessor del seu company. Leo Iglesias va fer els passos necessaris per fer realitat l'intent de rècord. «Volíem fer alguna cosa que sortís d'allò normal. Duc molts anys anant a les mateixes competicions i vàrem trobar que no hi havia res més diferent que això per canviar», afirmà Torres per explicar els motius de la idea. «Ja fa 10 anys que no tenia l'oportunitat de competir a Mallorca, va ser a uns Campionats d'Espanya disputats l'any 1992», afegí.

La proesa s'ha plantejat com un espectacle que els aficionats a la natació podran gaudir en directe a Son Hugo. Torres ha volgut que en els carrers colaterals al seu puguin nedar al seu costat. «Hem intentat convertir el rècord en alguna cosa més que un esdeveniment. La gent podrà nedar durant petits trams i així em podrà fer companyia», assegurà el múltiple campió paralímpic. A més, hi haurà una pantalla gegant, càmeres subaquàtiques i fins i tot, un conegut DJ, que punxarà música en directe.

Xavi Torres explicà com ha estat la seva intensa preparació per fer front a aquest repte: «He estat sis mesos entrenant específicament per fer les 24 hores. He hagut de fer un entrenament aeròbic, de resistència, perquè pas de fer curses de 100 metres a nedar uns 60 quilòmetres. Les sessions de preparació acostumaven a ser de 20 quilòmetres, màxim, unes 7 hores al dia dins la piscina, tampoc no volíem estar més perquè hauria resultat contraproduent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.