lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

El Mallorca espanta el fantasma de la crisi

El conjunt de Kresic s'ha transformat en dos partits gràcies al canvi de tàctica i a les cares noves

33694
La plantilla es va conjurar per sortir de la zona de descens.

En només dues setmanes, el Mallorca ha passat de tenir la soga al coll a veure el descens quatre punts per sobre. Se sap que en el futbol tot acostuma a canviar de la nit al dia però, en aquest cas, un seguit de factors molt concrets han marcat un canvi de dinàmica espectacular. «A partir d'ara, hem de començar la nostra lluita per pujar a Primera», assegurà Sergio Kresic hores abans del partit davant l'Athletic de Bilbao. El replantejament del tècnic fou molt interessant i donà resultats immediats. En altres paraules, el que estava dient Kresic és que l'equip deixàs de viure de records i afrontàs la realitat amb totes les seves conseqüències.

Pareix que la nova mentalitat va arrelar en una plantilla que, segons anteriors tècnics, com Aragonés, Cúper o el mateix Krauss, és una de les més exemplars del futbol espanyol en l'aspecte humà. El grup ha fet pinya en tot moment i s'ha centrat a fer feina. Tanmateix, no es pot negar que hi ha hagut dos noms propis que han destacat per sobre del grup, dos jugadors que sortien de situacions molt difícils i que han donat seguretat i optimisme a l'equip: Carlos Roa i Roberto Losada.

L'argentí encara no ha encaixat cap gol en dos partits, mentre que el somriure del «Xinès» Losada ha contagiat els seus companys després de gairebé un any i un mes lesionat: ha fet 3 gols en 117 minuts. L'entrada en l'equip de les cares noves ha coincidit amb un canvi de sistema. Kresic modificà la defensa de tres centrals i reinstaurà el 4-4-2, amb Engonga i amb Marcos com a eix de mitjan camp, fet que no succeïa des de la curta etapa de Krauss. Després de guanyar amb contundència l'Athletic de Bilbao (3-0) i l'Alabès (0-4), el Mallorca mira el futur amb més optimisme, però no hauria de perdre de vista la recomanació de Kresic, «continuar lluitant per pujar a Primera».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.