algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

Seles i Hingis, rivals a les semifinals

Thomas Johansson i Jiri Novak, per la seva banda, s'enfrontaran en masculins

Thomas Johansson i Jiri Novak en masculins i Martina Hingis i Monica Seles en femenins, s'enfrontaran en semifinals després de classificar-se ahir als seus respectius partits de quarts de final. Seles s'imposà a la major de les Williams per 6-7 (4-7), 6-2 i 6-3 en una hora i 57 minuts, gràcies als seus forts cops, mentre que Hingis derrotà la italiana Adriana Serra Zanetti, per 6-2 i 6-3 en una hora i 13 minuts, en una jornada en la qual el sostre escorredor de la pista central va romandre tancat. Al quadre masculí, Thomas Johansson resolgué al seu favor el cinquè duel suec en la història d'un Grand Slam a Jonas Bjorkman per 6-0, 2-6, 6-3 i 6-4, mentre que el txec Jiri Novak s'imposà a l'austríac Stefan Koubek, per 6-2, 6-3 i 6-2. Els dos guanyadors s'enfrontaran en semifinals.

Monica Seles recordarà aquest partit per sempre. Va jugar amb febre, per culpa d'un principi de grip, fou el seu primer duel contra Venus Williams en un torneig del Grand Slam i acabà amb victòria. Però també és cert que la campiona de Wimbledon i de l'Open EUA jugà lesionada, amb una tendinitis en un genoll i amb un problema muscular a la part inferior del gluti dret, que es produí en el setè joc del partit i que l'obligà a aturar-se en el següent. Venus Williams va tornar després de rebre tractament i, malgrat el dolor, guanyà el primera set del desempat gràcies al seu gran servei "en total aconseguí 15 «punts» directes, un a 190 quilòmetres per hora. Però la seva mobilitat no era l'adequada i Seles va marcar la pauta amb potents cops des del fons per trencar quatre vegades el servei del seu rival i guanyar les dues mànegues següents gràcies als 49 errors no forçats de Venus.

Hingis, per la seva banda, que du sense aconseguir un títol del Grand Slam des que conquerí la seva tercera corona aquí el 1999, s'enfrontà amb Serra Zanetti, la primera italiana de la història que arriba als quarts de final del torneig. La italiana va posar més problemes a la suïssa que les anteriors rivals, amb llargs intercanvis des del fons, des d'on aconseguí 21 cops guanyadors, i davant d'aquesta defensa a ultrança, Hingis arribà a perdre els papers i a destrossar la seva raqueta contra el terra en el tercer joc del partit.

Després s'asserenà i no tingué problemes per assolir la victòria. En cinc rondes disputades d'aquesta edició, la suïssa Martina Hingis només ha perdut 14 jocs i ara cerca la seva sisena final consecutiva a Melbourne després de perdre contra Jennifer Capriati l'any passat, i contra Lindsay Davenport en el 2000. La victòria de Johansson va significar per a ell el seu primer accés a la semifinal d'un Grand Slam. El seu rival havia deixat fora de combat el sisè favorit, el britànic Tim Henman, però amb prou feines oferí ahir resistència. Johansson va anotar 15 serveis directes i en el primer set va jugar el millor tennis de tota la seva vida davant Bjorkman.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.