muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Atas Nice Star L, elegit com el Millor Cavall de l'Any 2001

Francisca Oliver, resident a Son Ferriol, fou la vencedora del viatge a París per a dues persones

A la fi s'ha resolt la incògnita. Després d'una mica més d'un mes de votacions, els lectors de Diari de Balears han triat el Millor Cavall de l'Any 2001. Els honors han recaigut en Atas Nice Star L. El cavall de la quadra de Nadal Orell Tomàs, fill de Texas i d'Atas Nice L, s'ha imposat en la votació feta pels lectors d'aquest rotatiu a Esperit des Pla, segon, i a Diluvi, tercer, per pocs vots de diferència. Per una desena de butlletes s'ha imposat el suec als seus contrincants. I és que els mèrits que ha fet el suec en l'any que acaba de finalitzar no han estat pocs. Atas Nice Star L, menat per Joan Carles Rotger, té el rècord absolut de velocitat amb 1.12.9, temps que va marcar en la final del Gran Premi de Velocitat que es va disputar a l'hipòdrom de Son Pardo el 10 d'agost. El cavall ha acumulat uns guanys d'1.821.273 pessetes gràcies al fet de col·locar-se en primer lloc en 19 de les 27 curses en què ha pres part. A més, Atas Nice Star L ha aconseguit dos segons llocs, un de tercer i dos de quarts, i tan sols dues no-col·locacions i un distanciament.

El comitè assessor del suplement setmanal Trot Balear va triar set exemplars amb possibilitats de ser triats com els millors de l'any. Es tractava d'Enigma des Bosc, Diluvi, Falaguer, Gristan Mar, Dafnis GS, Ernaqueur i el mateix Atas Nice Star L. Des del començament les votacions col·locaren Diluvi en el primer lloc seguit molt de prop per Esperit des Pla. Finalment, una darrera onada de butlletes han donat la victòria in extremis a Atas Nice Star L. Els propietaris de l'exemplar suec rebran l'artístic trofeu que acredita el seu cavall com el millor del 2001 diumenge a l'hipòdrom de Son Pardo, en acabar el Premi Ciutat de Palma, que es disputarà a partir de les 18.10 hores.

Nadal Orell es mostrà molt satisfet ahir dematí quan va saber que el seu exemplar havia estat designat com el Millor Cavall del 2001. Malgrat això, Orell digué que s'ho esperava. «En aquestes coses és molt difícil fer previsions però, si miram els mèrits dels cavalls l'any passat, crec que Atas, i per ventura Diluvi, era el que tenia més possibilitats de ser elegit», digué Orell. El propietari del campió suec avançà que Atas Nice Star L ha estat malalt aquestes darreres setmanes «i li hem hagut de donar medicament». No obstant això, el plusmarquista absolut està plenament recuperat per córrer diumenge en la Diada de Sant Sebastià. «M'ha dit, Joan Carles, que ja té ganes de córrer. Avui "ahir" l'ha tret ell i m'ha confirmat que ja està bé», digué Orell.

El propietari del cavall digué que ell va ser el primer sorprès quan Atas va fer el rècord absolut de velocitat. «La veritat és que aquestes coses no s'esperen. És un temps molt mal de batre. Fins i tot crec que ni ell no pot tornar a repetir una cursa tan brillant com la que va fer en el Gran Premi de Velocitat. Però són coses que mai no es poden dir. Ara, la pista de l'Hipòdrom de Son Pardo està perfecta i els cavalls hi fan molta més via que els anys anteriors. És per això que no és descartable que el rècord es tornia a batre en un parell d'anys... o de mesos», conclogué. L'elecció del Millor Cavall de l'Any començà l'any 99 i, temporada rere temporada, gaudeix de més acceptació entre els aficionats al trot. En la primera elecció, guanyada per Vae Victis SE, es reberen un total de 1.719 butlletes. Aquesta xifrà es va incrementar fa dos anys "1.877 butlletes" i també l'any passat, quan se'n reberen 2.135. Enguany, el concurs ha tornat a ser un vertader èxit de participació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.