algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

Vallín: «L'actitud és molt positiva i ens hem llevat la pressió de sobre»

«S'esperava massa de nosaltres i l'equip es va deixar arrossegar per aquesta il·lusió»

El Festival Park Pòrtol ha dit adéu definitivament a la crisi de resultats que va desconcertar l'entorn del club durant el mes de desembre. La clau: l'equip de Vallín fa feina amb menys pressió des que ha tornat de l'aturada nadalenca. «La nostra actitud és molt més positiva, menys pessimista. Feim feina amb molta menys pressió, més calmats», assegura el tècnic per explicar per què el seu equip ha fet bé les coses en aquests dos primers partits de l'any 2002. L'equip havia caigut en una dinàmica negativa provocada, en gran part, per les expectatives que s'havien creat després de guanyar els tres primers partits de la temporada. «La gent esperava més de nosaltres i l'equip es va deixar arrossegar per aquesta il·lusió», constata l'entrenador del Pòrtol.

També ha tingut la seva part de culpa en la recuperació del conjunt de Marratxí l'aturada de la competició per les festes de Nadal. «Ens ha anat molt bé», confessa Vallín, que no veu amb mals ulls la nova aturada que patirà la Superlliga d'aquí a dues setmanes per la disputa de la fase final de la Copa del Rei: «Des que no hi ha competició els dimecres, el grup fa feina moltes d'hores a la setmana i estar una jornada sense jugar no ens llevarà el ritme de competició». El Festival Park tornava de vacances amb un repte complicat: guanyar en la pista del PTV Telecom Màlaga. «Teníem dubtes després de perdre en un partit desastrós davant el Vigo, però el Màlaga és un equip que et deixa jugar, pressiona menys, i ho vàrem aprofitar». La setmana següent, enfront del Melilla, «va ser un partit molt dur, però molt treballat durant tota la setmana».

Posats a cercar causes de la recuperació del Pòrtol, una de les més importants és que la plantilla s'ha mantingut íntegra, sense lesionats ni sancionats, aquestes dues primeres setmanes d'any. Segons Vallín, aquest factor és «fonamental». «Vàrem tenir tres baixes molt importants i s'ha de pensar que no tan sols es pateix la lesió, sinó que després s'ha de fer un procés de recuperació i moltes vegades havíem d'alinear els jugadors sense estar en el seu punt de forma», afegeix.

Ara el conjunt mallorquí afronta dues jornades molt complicades, en les quals aconseguir alguna de les dues victòries en joc serà gairebé una missió impossible. El pròxim cap de setmana, els de Vallín visiten el poliesportiu Los Pajaritos de Sòria, d'on cap equip no ha aconseguit encara treure cap victòria aquesta temporada, per enfrontar-se amb el Numància Caja Duero. La setmana següent, el torn serà per a l'actual tercer classificat, el Guaguas las Palmas, al pavelló de La Salle del Pont d'Inca.

«Guanyar a Sòria és una cosa gairebé impossible. Passa igual amb el Guaguas, però nosaltres no ens tancam a res i intentarem mantenir la línia. De fet, de les tres primeres victòries de la primera volta, en la segona encara ens queda una», assegura el tècnic del Pòrtol, «i no estaria gens malament aconseguir-la davant algun d'aquest dos equips. En qualsevol cas, perdre aquests dos partits no seria un fet transcendent», afegeix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.