algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

Avui s'acaba el termini per votar «El millor cavall de l'any 2001»

Entre els participants al concurs se sortejarà un viatge a París

El compte enrere ja ha començat. Avui, a les dotze de la nit, es posarà punt i final a la recepció de butlletes del concurs «Elegiu el millor cavall de l'any 2001» en la seva tercera edició i es procedirà a realitzar el corresponent recompte. La resposta ha estat excel·lent i ha superat fins i tot els pronòstics dels més optimistes, i és que aquesta darrera setmana han estat molts els aficionats que, cada dia, han retallat la pertinent butlleta al seu exemplar de Diari de Balears i l'han feta arribar a la nostra redacció amb el vot al seu cavall favorit.

L'objectiu d'aquest concurs, que rebé el tret de sortida el passat dia 11 de desembre, és premiar l'exemplar que, tant per les seves qualitats físiques com pels resultats aconseguits, hagi destacat durant enguany en el món del trot i s'hagi guanyat l'admiració i l'estima dels aficionats. L'elecció era complicada, però l'esforç valia la pena des del moment en què, entre totes les butlletes rebudes, se sortejarà, davant de notari, un viatge a París per a dues persones i amb totes les despeses pagades per presenciar, a partir del proper dia 24 de gener, el Grand Prix d'Amerique a l'hipòdrom de Vincennes. Tant el nom del guanyador d'aquest viatge com el del «Millor cavall de l'any» es donaran a conèixer passat demà al suplement de Trot Balear. El propietari del cavall guanyador rebrà, com a premi, una estàtua de l'artista italià Aligi Sassu.

Durant tot l'any han estat moltes les proves i, per tant, moltes les oportunitats dels set candidats per demostrar als aficionats que mereixen el títol de millor cavall de l'any. Diluvi, per exemple, ho féu al Premi Nacional de Velocitat, que es disputà a Son Pardo i on establí un nou rècord absolut estatal amb 1.14.6 en una espectacular correguda en què no donà cap opció als seus rivals. Atas Nice Star L. tampoc no quedà enrere i demostrà per què és un dels favorits dels importats. Entre d'altres triomfs, el suec es convetí a l'estiu en el plusmarquista absolut de les Balears marcant 1.12.9 i, a sortida llançada, marcà el nou rècord en 1.15.6 (2.200 metres).

Gristan Mar també demostrà el passat dia del Pilar que tenia taules de guanyador, ja que establí un nou rècord al Critèrium dels dos anys, amb una marca d'1.16.5 (1.600 metres), i rebaixà per primera vegada a la història del trot balear la barrera d'1.17. Dafnis GS i Esperit des Pla també han protagonitzat una fita històrica, ja que són dos dels quatre cavalls que han superat, successivament, el rècord estatal, que quedà finalment establert en 1.15.7 per Detroit Hanover. Dafnis GS havia marcat 1.16.0, i fou superat Esperit des Pla amb 1.15.8. També dins la generació dels quatre anys Ernaqueur fou rècord als 2.100 metres, ja que aturà el crono a 1.17.3. Falaguer també acomiadà l'any amb un rècord als 2.200 metres al Gran Premi Nacional, prova de la qual s'erigí campió amb un temps d'1.17.7 i superà el rècord de la clàssica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.