algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Deu solucions per resoldre una crisi

El Mallorca ha entrat en una espiral de mals resultats, però resten encara devuit jornades per al final

El Reial Mallorca està en una molt difícil situació, en zona de descens i dins una espiral de mals resultats que l'han conduït a l'abisme. Ara bé, quan resten devuit jornada perquè acabi la Lliga, encara no hi ha res perdut. És clar i evident que el Reial Mallorca pot encara remuntar i acabar la temporada lluny del desastre. No és ara el moment més avinent per cercar culpables, per analitzar les causes que han provocat l'actual situació, per flagelar-se amb errades passades. Ara, és l'hora de cercar solucions, d'estirar tots cap a una permanència que eviti l'abisme del descens.

En aquest sentit, una de les feines clares que ha de fer Mateu Alemany és la de conscienciar la totalitat de la plantilla mallorquinista del que es juga l'entitat i del que poden perdre o deixar de guanyar els propis jugadors. Així mateix, el propi president Alemany, juntament amb l'entrenador Sergio Kresic, s'ha d'encarregar "i ho farà" de posar ordre i disciplina entre la plantilla. El tècnic ha de preocupar-se, bàsicament, per l'interior del camp, mentre que Alemany vetllarà perquè regni la disciplina fora del terreny. La feina d'Alemany no acaba aquí, sinó que va molt més enllà. Entre altres coses, el president del Reial Mallorca ha d'intentar reforçar la plantilla. És a dir, contractar algun futbolista que aporti alguna cosa al conjunt.

Un altre factor de capital importància és, evidentment, la recuperació dels lesionats. L'equip, forçosament, ha de canviar quan Roberto Losada i Ariel Ibagaza estiguin al cent per cent i Samuel Etoo retorni de la Copa d'Àfrica. Es pot parlar també del canvi de sistema, de Roa, del paper de l'afició, de la feina a fer, de com guanyar consistència en defensa... En definitiva, res no hi ha perdut, malgrat que l'actual situació és molt greu.

• 1

La plantilla es juga molt Els futbolistes han de ser conscients del que, personalment, es juguen en aquesta temporada. El descens de categoria és evident que seria nefast per a l'entitat, però també és clar que molts futbolistes veurien returada la seva carrera. Haver descendit amb un equip mai no és una bona referència.

• 2

La recuperació dels lesionats La recuperació física d'Ariel Ibagaza i de Roberto Losada és un dels factors fonamentals perquè el Mallorca pugui iniciar el camí de la recuperació. Un i altre, si no hi ha un denou, estaran en plenes condicions amb dues o tres setmanes més. De moment, ja poden jugar, però no noranta minuts al màxim nivell.

• 3

El retorn d'Etoo El Reial Mallorca necessita de l'aportació del davanter camerunès Samuel Etoo, un futbolista d'indiscutible qualitat que està ara concentrat amb la selecció del seu país per a la disputa de la Copa d'Àfrica. Si a Etoo hi afegim Roberto Losada i Ariel Ibagaza en condicions...

• 4

El canvi de sistema Tard o d'hora, Sergio Kresic s'ha d'adonar que aquest Mallorca dóna el seu millor rendiment amb un 4-2-3-1. Luque seria l'home més avançat, mentre que Roberto Losada i Samuel Etoo se situarien com a mitges puntes. Aquest equip està creat per jugar amb només quatre defenses.

• 5

Roa, a la porteria Una altra qüestió, que Kresic s'ha de plantejar en un moment o altre "per ventura ja ho fa" és la possibilitat d'alinear Roa i deixar Leo Franco a la banqueta. L'experiència i la forta personalitat de Roa juguen al seu favor. El problema dels estrangers desapareix situant Paunovic també a la banqueta.

• 6

Reforçar el conjunt El club ha de contribuir també a solucionar la crisi de resultats que ha conduït el Mallorca a tan delicada situació. De fet, tant la secretaria tècnica com el president fan feina per reforçar l'equip. Sense perdre el cap des del punt de vista econòmic, s'ha de reforçar el conjunt. Un central és l'objectiu.

• 7

L'afició hi té el seu paper L'afició hi juga també el seu paper. És evident que aconseguir els punts en disputa a Son Moix tindrà especial importància. Els seguidors han d'acudir al camp, donar suport a l'equip i evitar xiulets durant el partit. En acabar, que demanin dimissions, destitucions, baixes o que treguin mocadors.

• 8

Fer molta de feina De la feina, en surt el profit. És evident que tots els estaments del club tenen molt de treball per endavant per crear les condicions idònies per la plantilla. Els jugadors han d'entrenar molt per millorar tots els aspectes del joc que presenten mancances diumenge rere diumenge, que no són pocs.

• 9

Consistència defensiva És una evidència que l'equip presenta importants llacunes en defensa. Canviar de sistema i fitxar un central poden ser solucions, malgrat que de res no servirà si no s'entrena "s'assaja reiteradament" les jugades d'estratègia, la col·locació dels homes en distintes situacions...

• 10

Ordre i disciplina Qualsevol equip mai no pot perdre l'ordre i la disciplina. És de vital importància, tant dins el camp com fora del rectangle de joc. El president de l'entitat, Mateu Alemany, està disposat a parlar amb els futbolistes per garantir que es mantengui en tot moment l'ordre i la disciplina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.