muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Llagostera passa a la segona ronda

Corretja o Torrens, en canvi, protagonitzaren dues de les deu derrotes de l'«Armada»

Sis victòries i deu derrotes va ser el trist resultat espanyol en la primera jornada de l'Obert d'Austràlia, torneig en què són baixa dos dels jugadors més atractius pel públic, Andre Agassi i la seva compatriota Serena Williams, ambdós per lesió, i Gustavo Kuerten, segon favorit. Quant a Espanya, les baixes més destacades són les d'Albert Corretja i Cristina Torrens. També perderen David Sánchez, Jacobo Díaz, Galo Blanco, Joan Balcells, Albert Montañés, Gala León, Eva Bes i Virginia Ruano. Entre les victòries aconseguides destaca el triomf de Núria Llagostera, que s'imposà de manera contundent a Jana Kandar per 6-0 i 6-1. La mallorquina es mostrà com un autèntic fibló i només en 15 minuts va enllestir el primer set, amb la qual cosa encarrilava el partit.

També en dones, Anabel Medina aconseguí, encara que amb més dificultats de les esperades, imposar-se a la marroquina Bahia Mouhtassine, una jugadora que arribava de la prèvia. Medina confirmà, així, la bona línea de resultats que manté després d'arribar a la final de Hobart. La valenciana s'enfrontarà en segona ronda amb la txeca Deja Bedanova, vint-i-unena cap de sèrie. Una hora després de començar el torneig, arribava la notícia de la jornada amb la renúncia de Serena Williams, que partia com a botxí potencial de Conchita Martínez. Williams, que no s'havia recuperat a temps de les molèsties al turmell que arrossega des de les semifinals del torneig de Sydney, deixà el camí lliure a l'aragonesa per enfrontar-se amb la russa Lina Krasnoroutskaya en la segona ronda.

L'eliminació d'Àlex Corretja, que partia com a punta de llança de l'«Armada» davant de l'absència per lesió de Joan Carles Ferrero, va ser la principal dada negativa. El català cedí davant del nord-americà James Blake, després d'anotar-se la primera mànega, per 5-7, 7-6 (7/6), 6-3 i 6-2. Destacà, en canvi, la victòria de Tommy Robredo, que ratificà els indicis que l'assenyalen com una de les apostes del tennis estatal per al futur i s'apuntà una victòria davant del nord-americà Michael Russel per 6-7 (5/7/, 6-3, 6-4 i 6-4, per obtenir així l'accés a la segona ronda de l'Obert per primera vegada en la seva carrera, ja que l'any passat, quan hi debutà, caigué en primera ronda.

A aquesta victòria s'uneix la d'Albert Portas, divuitè cap de sèrie, que s'enfrontava amb un rival complicat com és el romanès nacionalitzat australià Andrew Illie, que l'any passat va eliminar del torneig aussie Joan Carles Ferrero. Fernando Vicente va ser el protagonista de la nota èpica de la jornada, ja que, després d'anar dos sets enrere, remuntà i s'imposà al danès Kenneth Carlsen per 1-6, 1-6, 6-4, 6-4 i 10-8. El de Benicarló es va veure afavorit per la pluja, que obligà a interrompre el partit quan perdia per dos sets i Vicente fou durament esbroncat pel seu entrenador. En la represa, el valencià mostrà un joc millor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.