algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Palma presenta la candidatura per organitzar dos mundials universitaris

L'IME, el Govern i la UIB volen dur les competicions del 2004 de triatló i vòlei platja

Després de l'experiència de la Universíada organitzada el 1999, Palma podria tornar a acollir un esdeveniment universitari de nivell mundial si la FISU (Fundació Internacional de l'Esport Universitari) accepta avui una de les propostes que presentarà avui Palma per organitzar el Campionat del Món universitari de triatló i de vòlei platja per al 2004. L'Institut Municipal de l'Esport (IME), la Direcció General d'Esports del Govern balear i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han format una expedició que ahir horabaixa viatjà a la localitat italiana de Treviso, seu de la FISU, per presentar avui la candidatura. La delegació està formada per cinc persones: la directora general d'Esports, Joana Maria Petrus; el cap de l'àrea tècnica de l'IME, José Luis Berbel; el gerent de l'IME, Santiago Coll; el cap de l'àrea de gestió i recursos de l'IME, Joan Ordines, i la vicerectora de la UIB, Mercè Gambús.

L'expedició arribà a Treviso a darrera hora de l'horabaixa (via Venècia) amb la convicció d'aconseguir, almenys, l'organització del ,undial d'una de les dues disciplines. El triatló és l'esport amb més opcions de venir a Palma i el vòlei platja es presenta molt complicat per la forta competència que trobarà Palma en l'assemblea de la FISU. Avui dijous és el dia destinat a totes les ciutats per presentar els arguments de les seves candidatures em tots els esports dels quals es disputen campionats universitaris en l'àmbit mundial. Les delegacions tindran un espai de temps aproximat de 15 o 20 minuts per defensar el seu projecte davant els dirigents de la FISU.

Després d'un dia sencer de deliberació, divendres es coneixerà el nom de les localitats triades per organitzar els campionats. Serà llavors quan Palma exhaurirà les seves opcions per endur-se un mundial. De tota manera, si el màxim organisme mundial de l'esport universitari no mostra intenció d'acceptar cap de les dues propostes de Palma, l'Ajuntament té pensat presentar una tercera proposta, que en aquest cas seria un esport de sala, com l'handbol o el voleibol. La candidatura de Palma ha de pesar, perquè té a favor seu una gran experiència en l'organització d'esdeveniments esportius d'aquest tipus en la dècada dels 90. El darrer d'aquests esdeveniments va ser tot un èxit, els Campionats d'Europa de Natació màsters disputats a les piscines de Son Hugo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.