algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Copropietaris del Lluís Sitjar volen entrar de franc a Son Moix

Un notari aixecà acta de la negativa del Reial Mallorca a deixar-los-hi passar

41808
Els copropietaris del Lluís Sitjar no tenen una posició unificada.

Un notari aixecà acta, a instàncies de quatre copropietaris del Lluís Sitjar, de la negativa del Mallorca a deixar-los accedir gratuïtament a l'estadi de Son Moix el passat vint-i-u d'agost per presenciar el partit davant el Hajduk Split. Aquest grup de copropietaris intentà accedir a Son Moix amb el títol de copropietat de l'estadi Lluís Sitjar perquè tenen el convenciment que el Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva els ha de deixar entrar sense pagar. Rebutgen l'oferta de compra del seu títol de copropietat de manera clara i, amb l'acta notarial, ja tenen un primer element per anar als Jutjats.

«Els compradors de títols, a tots els efectes i en tot moment, en la seva qualitat de propietaris del nou camp, tindran categoria de socis del CE Mallorca, estant exceptuats del pagament de les mensualitats que per aquest concepte els correspongués», diu l'article XIII dels títols de propietat de l'estadi Lluís Sitjar. El grup de socis que aixecaren acta notarial de la negativa del Reial Mallorca a deixar-los entrar a Son Moix amb el títol de copropietat del Lluís Sitjar pensen que, com a socis, el club els hauria d'haver deixat accedir al camp. La polèmica està servida, ja que el Reial Mallorca, que ara és una Societat Anònima Esportiva, no té socis, sinó abonats, i no està clar si una i altra condició són jurídicament iguals.

Així les coses, i amb l'acta notarial a la mà, tot fa pensar que s'ha fet ja la primera passa per iniciar un llarg procés judicial. Les divergències entre el Reial Mallorca SAE i els copropietaris es remunten al setembre del 98, quan l'equip jugà el seu primer partit oficial al nou estadi de Son Moix. Els copropietaris mantenen que mentre el Mallorca no abandoni el Lluís Sitjar "ara hi juga el filial i el juvenil de Divisió d'Honor" tenen dret a accedir a Son Moix. El Reial Mallorca ha demostrat en tot moment la seva voluntat de diàleg i des que juga a Son Moix hi ha deixat entrar els copropietaris a canvi d'una simbòlica quantitat de doblers.

Les negociacions mai no s'han romput del tot des que el dos de desembre de l'any 97, els copropietaris varen conèixer la primera oferta del Reial Mallorca. Aleshores, la Societat Anònima Esportiva va fer una oferta de compra dels títols de copropietat. El Mallorca estava disposat a abonar 500.000 pessetes a pagar en cinc anys, o bé un carnet gratuït per a deu temporades, o bé un descompte d'un 60 per cent del valor d'un abonament durant 20 temporades. L'oferta fou rebutjada de manera unànime pels copropietaris. Després de moltes negociacions, a l'assemblea de l'Associació de Copropietaris del Lluís Sitjar, el seu president, Miquel Contestí, donà a conèixer una darrera proposta als copropietaris. A la segona i darrera oferta de compra dels títols de copropietat, el Reial Mallorca oferí un abonament a perpetuïtat i la condició de soci honorífic. A més, aquest abonament seria, fins i tot, susceptible de passar de pares a fills i no tendria caràcter personal.

Aquesta oferta creà divisió d'opinions entre els copropietaris i ja són més de dues desenes els que l'han acceptada. En tot cas, i després de comprovar que no existia unanimitat, Mateu Alemany i Miquel Contestí decidiren que es deixaria entrar a Son Moix els copropietaris fins el desembre, després de pagar 12.500 pessetes. El grup de copropietaris que aixecà acta notarial de la negativa del Mallorca a deixar-los entrar a Son Moix, amb un títol de copropietat del Lluís Sitjar, consideren que, fins i tot, és difícil que la Societat Anònima Esportiva pugui ser, legalment, propietària de títols de copropietat, ja que els estatuts diuen que només ho podran ser persones físiques. Entre les nombroses possibilitats que hi ha no es pot descartar que algun copropietari pugui demanar la divisió de la cosa comuna i el Lluís Sitjar surti a subhasta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.