algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
10°

Schalke 04: una gran màquina de fer gols

El veterà Moeller exerceix d'organitzador i el belga Mpenza i el danès Sand de golejadors

El Schalke 04, rival del Mallorca a la primera ronda de la Lliga de Campions, és una de les llegendes del futbol alemany que durant les darreres dècades ha fonamentat la seva fama més en el caràcter apassionat del seu públic i en l'empenta dels seus jugadors que no en els èxits esportius, abans que, en la darrera temporada, es convertís en una autèntica màquina de fer gols. El Schalke actual està molt lluny de ser aquell conjunt ultradefensiu que guanyà la Copa de la UEFA l'any 97 davant rivals que damunt el paper eren clarament superiors.

La força i l'empenta ja no és l'únic argument del Schalke, que continua dirigit per l'holandès Huub Stevens, i entre els seus jugadors n'hi ha alguns que es poden considerar dels més valuosos de la Bundesliga, com els integrants de la parella golejadora formada pel belga Émile Mpenza i el danès Ebbe Sand.

El veterà Andreas Moeller, que maneja els fils al centre del camp, també és un dels estendards del Schalke, amb els internacionals Gerald Assamoah i Joerg Boehme, que acostumen a dur molt perill a les bandes. Curiosament, el fitxatge de Moeller, a inicis de la temporada passada, fou una contractació que per pocs dies generà una gran discussió sobre si l'arribada d'un jugador de les seves característiques "que a més venia de jugar amb el Borússia de Dortmund, que és el rival per excel·lència de l'equip de Gelsenksirchen" traïa la filosofia del club.

Ningú no dubtava de les qualitats futbolístiques de Moeller, però el fet que fos una estrella de gran trajectòria internacional, amb tots els títols possibles en el seu palmarès, despertava certes sospites, ja que el que exigeix tradicionalment l'afició del Schalke és empenta i coratge. Aquestes dues darreres virtuts mai no havien destacat, fins aleshores, a la targeta de visita del seu fitxatge, Moeller, que s'hagué de guanyar l'afició a poc a poc en els partits i fer que el públic oblidàs la marxa del belga Marc Wilmots, que ha retornat per aquesta temporada, i que els seguidors anomenen «Willy, porc de brega», estereotip perfecte de les virtuts tradicionals del Schalke.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.