algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 9.02°
18°

Miquel Capó s'adjudicà la cursa en solitari

La popular correguda es convertí en un acte de protesta dels atletes del Círculo Sollerense

La XXII cursa popular Ciutat de Sóller resultà ser diferent de les altres realitzades anteriorment. Els atletes locals del Círculo Sollerense convertiren la màxima prova atlètica de la vall dels tarongers en una reivindicació. Com a acte de protesta contra l'Ajuntament, portaven els corredors una camiseta amb la inscripció «Anam al lloc que ens pertoca segons l'ajut que rebem». Toni Pinya, Tòfol Castanyer i els seus companys s'agruparen i acabaren entre els darrers. Altres esportistes locals lluitaren, com Llorenç Seguí, fins a pocs metres de l'arribada i tornaren després enrere.

La correguda tingué poca història i es convertí en un recital del pobler Miquel Capó (Metalnox Calvià). Baixant el carrer la Mar s'escaparen el vencedor, amb el danès Hartmann i l'independent Fornés. Passant per s'Horta deixà Capó els dos companys d'escapada enrere i augmentà de mica en mica l'avantatge, i al Port de Sóller, a mitjan cursa, ja disposava de més de 800 metres d'avantatge. Poc abans d'arribar a meta se solidaritzà amb els atletes locals i acabà amb la camiseta de protesta, amb un temps de 27.30 minuts per als 8'9 km.

A 2.16 minuts del guanyador entrà el danès Kim Hartmann (Domingo Catalán). En els darrers metres s'enfonsà Pep Toni Fornés; José Serrano (Colonya) aprofità per acabar tercer i tambè Juan Luis Rodríguez va estar a prop de passar-lo. Melina Sagrera (Mallorca-Toni Peña) dominà la cursa de les dones, ja que superà Maria Ramis i la local Carme Raja. En les altres categories s'imposaren el veterà A Fernando Megías (Fidípides), el veterà B Toni Jurado (Veterans Balears), el promesa Martí Mir (Colonya) i el júnior Toni Tugores, com també la veterana Isabelle Oliver (Toulouse) i la promesa A. Lis

En la minicursa, hi hagué igualment una gran inscripció: 173 atletes. S'hi imposà el solleric Biel Sampol, amb un temps de 3.29 minuts per als 1.000 metres. Els diferents vencedors per categories varen ser el cadet Joan Navarro (Palma), els infantils Miquel Sampol i Barbara Bourgeois (Le Mans), els alevins Miquel Llompart (Sóller) i Isabel Ródenas (Colonya), amb els benjamins Miquel Ramon (Sóller) i Caridad Jerez (Fidípides).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.